Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Super TOF

Power of Fire vormelingendag

gepubliceerd: zondag, 3 april 2016

Het was een rijke dag, die zaterdag 2 april; niet één wanklank... en uit de Bommelerwaard kwamen de meeste vormelingen. Dus de verassing van de dag was: wij wonnen voor één jaar het Power of Fire dag kruis. Een onmogelijk groot en zwaar kruis, maar wel een eer.

Een met een eigen bus op stap gaan, heeft wel wat... Het kennis maken... er is meteen een band. En kinderen uit verschillende dorpen zochten elkaar op. En je merkt; de groep vooraf is heel anders dan die uitbundige groep na zo’n dag.

Busje komt zo

De dag begon erg fijn, toen Ad van Haaften precies op tijd bij de Drielse kerk stond met een grote bus. En ouders en kinderen hoefden alleen maar op te stappen. Al snel kwam de trompet van pastor Schevers voor de dag en we zongen samen “laudato si”. Een goede oefening voor de vormsel­viering. Maar ook zongen we natuurlijk “daar boven op die berg”.

Kathedraal

De viering in de Sint Jan ging over het vuur. Het licht van de warmte van Pasen mag jij verspreiden. Maar hoe kom jij er Godsnaam bij om hier een koude kerk te zijn, om 10.00 uur al? Je had toch zoveel andere dingen kunnen doen? Nee, jij hebt gekozen om er zijn. Want je mag er zijn. Kijk niemand heeft Jezus ooit gezien, of toch wel? Apostel Thomas was er niet bij toen Jezus verscheen aan de anderen. Hij zei: Ik geloof nooit als ik niet mijn eigen vingen in gaten kan steken; in zijn handen en voeten! Mensen willen de vinger erop kunnen leggen. Want: ik zie is zeker. De rest niet. Maar is dat zo? Geloven is des te knapper, als je niet ziet en toch gelooft. Kunnen geloven is een gave van God.

Picknick

We begonnen met een picknick en springkussens in de tuin van het Sint-Jans­centrum. Normaal een priester­opleiding, een kloosterlijke omgeving. Nu was het omgetoverd in een geestig, maar geestelijk park. Niet alleen toeschouwer zijn, maar je leert wat door zelf te denken en te doen. Dat was het idee. Er waren workshops: vraag maar raak. Broeder Franciscaan Emiel Gerards mocht je als het ware de hem van het lijf vragen. Dat was iets voor Ammerzoden. En Kerkdriel ging naar Hot stuff. We kregen een interview over wie God is. Met tips, praat met God en maak tijd voor hem. Bidt tot de Heilige Geest en let op. Lees de Bijbel en leer God kennen. Simpele tips maar doeltreffend. Een sketch van mensen die aan het tennissen waren en niet wilde samenwerken omdat de één dacht dat ie het beter kon dan de ander. Maar samen spelen ging zoveel soepeler.

Vette activiteiten

Er was een speurtocht in de Sint Jan. Moeilijke woorden. Ze kregen allemaal een pet... met lichtjes erin. Waarom? Als prijs voor de speurtocht.

De eigen workshop voor begeleiders begon met vliegtuigjes vouwen en die gooien naar een ballon. Meestal mis je... Precies zo is het leven. Meestal missen we elkaar... bereiken we elkaar niet echt. Is er echt contact en vertrouwen dan willen mensen verder in het geloof. Daarom was de bood­schap: pas als we na het vormsel met God en met elkaar verder gaan, dan kan de gave van de Geest gaan werken. Dan ontdek je de bedoeling van je leven!

De workshop “over de streep” liet vormelingen uit Ammerzoden kleur bekennen. Geloof is voor mijn ouders of voor mezelf? Er was een workshop over verzoening waarin de betekenis van het sacrament van verzoening werd toegelicht: iemand had het sacrament van verzoening voor het eerste ontvangen en vertelde erna: “het voelt zo lekker licht nu...”. En natuurlijk was er de workshop met theater en uitbeelding met de Kisi kids, die bij de start van onze nieuwe parochie met kinderen uit de Bommelerwaard een kerstmusical opzetten. Nu werden kinderen een levend schilderij van een bijbelverhaal. En steeds weer lef kweken. Prachtig mooi.

Met kruis naar huis

Op de terugweg, was er wat vertraging. We hadden het Power of Fire kruis gewonnen, omdat we met de meeste vormelingen van het hele bisdom waren gekomen. Prachtig wat een gesjouw, door de stad. En hilarisch. Want het kruis paste pas na vele malen opnieuw proberen in onze bus, maar onze bus stond wel midden op de Parade met vele wachtende stadsbussen en taxi's achter ons! Uiteindelijk zaten we met zijn allen én met het kruis in de bus. Het was een rijke dag, die zaterdag 2 april...

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer