Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Om naar uit te kijken

Fietstochten van Stichting ‘Als een lopend vuurtje’

gepubliceerd: dinsdag, 1 april 2014
Om naar uit te kijken

Het stralende voorjaarsweer lokt mensen naar buiten. Je krijgt zomaar zin om een lekker eind te fietsen. Er is zoveel moois te genieten! Misschien hebt u zin eens nieuwe routes uit te proberen? Daar komt een goede gelegenheid voor: op Pinkster­zaterdag 7 juni 2014.

Tochten van 25, 40 of 100 km

Stichting ‘Als een lopend vuurtje’ organiseert dan weer fietstochten door het Land van Heusden en Altena, de Alblasser- en Bommelerwaard. U kunt op verschillende plaatsen starten. Daar kunt u route­beschrijvingen kopen. De kortere of langere fietstochten, 25, 40 of 100 km – aan u de keuze – voeren in ieder geval altijd langs opengestelde kerken, waar u warm welkom wordt geheten. Daar staan dan hapjes en drankjes voor u klaar. Ook weer tegen betaling, want de opbrengst van deze fietsdag is bestemd voor een goed doel.

‘Als een lopend vuurtje’

Stichting ‘Als een lopend vuurtje’ is een initiatief van de gezamenlijke kerken in het Land van Heusden en Altena, de Alblasser- en Bommelerwaard, die op deze wijze gestalte willen geven aan het Pinkstervuur dat ons allen verbindt.

In Zaltbommel werken, evenals vorig jaar, Het Anker en de St. Maarten samen in dit project. De St. Maarten is dan open. Daar kan gestart worden, vanaf 9.30 uur. En daar kan gepauzeerd worden, gegeten, gedronken, rond gekeken. Hoe dat was vorig jaar, daar krijgt u een indruk van via bijgaande foto’s.

Gezamenlijk goed doel - Njokuti

De deelnemende kerken leveren een voorstel in van een goed doel. Het Anker en de St. Maarten hebben het gemeen­schapshuisproject Geges in Roemenie ingediend. Vervolgens wordt door stemming één gezamenlijk doel voor dit jaar uitgekozen. Dat is niet Geges geworden. In 2014 zal er gefietst worden voor de Stichting Njokuti.

De Stichting Njokuti, gevestigd in Gorinchem, stelt zich ten doel om kinderen met een handicap te ondersteunen, zodat ze meetellen en een vol­waardige plek krijgen in hun gemeen­schap. De stichting is werkzaam in Tanzania en Kenia. De medewerkers van de stichting zijn Nederlandse artsen, die de ziekenhuizen en revalidatiecentra ter plaatse ondersteunen. De artsen reizen zelf één of twee maal per jaar, op eigen kosten, naar Afrika om de kinderen te opereren. Voor deze operaties kan het bijeengefietste geld goed gebruikt worden!

Namens de werk­groep in Zaltbommel
Ineke van der Zee

Meer informatie

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer