Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

60 jaar H. Willibrorduskerk Ammerzoden

Zondag 8 september

gepubliceerd: maandag, 23 september 2013
60 jaar H. Willibrorduskerk Ammerzoden

Deze feestdag begon met veel regen, maar dat was geen slecht voorteken, want het werd toch een feestelijke dag. Om 10.00 uur begon Pater Bertus Bus de jubileum­viering en de kerk was goed bezet. Bart van Helvoort heette de aanwezigen van harte welkom namens de H. Franciscus­parochie.

Er werd vol overgave gezongen door het Dames- en Herenkoor onder leiding van Bart van de Wiel en door het kinderkoor Da Capo onder leiding van Heidi van den Oord. Pater Bus werd bijgestaan door alle lectoren van de H. Willibrordus­kerk die voor deze feestelijke Eucharistie­viering waren voorzien van een mooie corsage. Ook de kerk was prachtig versierd met bloemstukken en wit- gele vlaggen. De kinderen van “De Schakel” hadden prachtige tekeningen gemaakt die de kerk een feestelijk tintje gaven.

Na de feestelijke Jubileum­viering hebben we geproost op de jarige kerk en om 12.00 uur begon het Mini-concert. Nadat de sprankelende klanken van Fanfare St. Caecilia uit de kerk waren verdwenen, was het de beurt aan Consorzio o.l.v. Chris van Wordragen. Twee tenoren, een bas en een sopraan met 3 dames aan piano en dwarsfluit brachten prachtige zang en muziek ten gehore.

In de pauze werd koffie geschonken en werden broodjes geserveerd en nadat iedereen voldoende had gegeten, begon deel twee van het mini­concert.

Het mannenkoor Ill Favorito gaf met hun zang glans aan het Mini­concert. Ook De Disselzangers, gegroeid in kwantiteit maar zeker ook in kwaliteit, brachten onder leiding van Mathilde van Knippenberg mooie zang ten gehore. En de kers op de muzikale taart was Vocal­groep Harmony onder leiding van Frie Aarts.

Na het concert werd er gezellig nagepraat en nog een glaasje geschonken. De meeste mensen waren het er over eens: het 60-jarig bestaan van onze kerk is op een waardige wijze gevierd, ondanks de dubbele gevoelens.

Hans van Berkel
Voorzitter comité 60 jaar H. Willibrordus­kerk

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer