Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pastoraatsgroep

gepubliceerd: vrijdag, 6 december 2013
Pastoraatsgroep

Op 1 januari 2004 is met de Pastorale Eenheid Bommelerwaard (PEB) een pastoraats­groep ingesteld ter ondersteuning van de pastorale beroeps­krachten. In de nieuwe parochie H. Franciscus is de pastoraats­groep blijven bestaan met een enigszins gewijzigde opzet. Ze functioneert voor de hele Bommelerwaard en organiseert en coördineert het pastoraat.

Ook draagt de pastoraats­groep bij aan de vorming en toerusting van vrijwilligers. De pastoraats­groep is belangrijk voor de samen­werking tussen de verschillende kerkdorpen. Vanuit iedere oude parochie is een parochiaan aangezocht, zodat er een goed contact kan blijven tussen de pastores en de gemeen­schappen ter plaatse. Verder zijn er nog enkele leden die geen oude parochie vertegen­woor­digen, maar over goede pastorale kwaliteiten beschikken. Ook het pastoraal team maakt deel uit van de pastoraats­groep. Pastoraal werker Jos Vriesema geeft leiding aan de pastoraats­groep.

De pastoraats­groep zal zich in de komende periode vooral bezig houden met die gemeen­schappen die in de nabije toekomst hun kerk zullen gaan verliezen. Het is belangrijk dat het pastoraat doorgaat en dat er mogelijkheden worden gezocht om de mensen ter plaatse van dienst te zijn en bij de Kerk betrokken te houden. Iedereen moet zich in de nieuwe parochie H. Franciscus thuis weten in een kerk en bij medeparochianen.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer