Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pastoraal team

gepubliceerd: donderdag, 1 februari 2018

Het pastoraal team van de H. Franciscus­parochie Bommelerwaard stelt zich voor:

Waar­nemend pastoor en hulpbisschop drs. R.G.L.M. Mutsaerts

Robert Mutsaerts (Tilburg, 22 mei 1958) studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg en theologie aan het Sint-Jans­centrum te ’s-Hertogen­bosch. Op 5 juni 1993 werd hij priester gewijd door Mgr. Ter Schure. Op 15 juli benoemde paus Benedictus XVI hem tot hulpbisschop van Bisdom ’s-Hertogen­bosch

Mgr. Mutsaerts is vanaf 1 juni 2017 benoemd als waar­nemend pastoor van de H. Franciscus­parochie in de Bommelerwaard. Hij volgt hiermee waar­nemend pastoor Ron van den Hout op die op 3 juni 2017 bisschop is geworden van Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Mgr. Mutsaerts

Pastor Stefan Schevers, priester en theoloog

Stefan Schevers (Boxtel/Esch, 28 november 1975) haalt na zijn gymnasium­opleiding te Sint Michielsgestel zijn propedeuse psychologie aan de universiteit van Tilburg (1995). Echter door een filosofie les van de Kapucijn Piet Leenhouwers wordt de interesse gewekt voor de grote vragen van het bestaan binnen de studie van theologie.

Aanvankelijk hoopt hij nog psychologie te combineren met de vrije studierichting zingeving en hulpverlening. Echter een roeping om Christus te volgen in zijn herder­schap doet hem overstappen naar de zevenjarige klassieke studierichting theologie te Tilburg.

Om de kerk te vitaliseren volgt hij een inter­nationaal trainingsjaar voor evangelisatie en jongerenwerk en leidt hij een katholieke studentenverenging in Tilburg. Hij is in 2007 afgestudeerd aan de faculteit katholieke theologie bij prof. dr. Frans Maas over de verhouding tussen “schoonheid als toegang tot God” en de zeggings­kracht van de gekruisigde bij Hans Urs von Balthasar.

Daarnaast behaalt hij het diploma geestelijke verzorging om als geestelijk verzorger in zorgin­stellingen of in de kerk aan de slag te kunnen. Het wordt de kerk, want er lag reeds lange tijd een roeping te sluimeren.

Er volgt nog een schakeljaar op het seminarie te Den Bosch. En zodoende wordt hij op 8 november 2008 tot diaken gewijd en op 6 juni 2009 tot priester door Mgr. drs. A.L.M. Hurkmans. Daarmee is hij dus wereldheer geworden binnen het bisdom van Den Bosch. Hij werkt vervolgens 2 jaar als priester in zeven dorpen van West Maas en Waal, een jaar in Veldhoven. Vanaf 1 september 2012 gaat hij werken in het weidse gebied van de Bommelerwaard. Hij behartigt onder andere het speerpunt jeugd en jongeren.

Woonadres: pastorie H. Willibrordus Hedel
Koningin Wilhelminastraat 4
5321 TC Hedel

Tel: (073) 599 12 16
e-mail: pastorschevers@gmail.com

Pastor Stefan Schevers

Pastor Bertus Bus, capucijn

Bertus Bus (Laren NH, 1952) is na zijn middelbare school ruim twintig jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Vanuit het vrijwilligerswerk in de parochie groeit bij hem het verlangen om priester te worden. Hij studeert vanaf 1986 aan de priester­opleiding Bovendonk te Hoeven en trad in 1990 in, in de orde van de minderbroeders Kapucijnen. Op 14 september 1997 wordt hij priester gewijd.

Pastor Bus werkt als kapucijn twaalf jaar in de Jordaan in Amsterdam; vanaf december 2005 is hij werkzaam in de Bommelerwaard.

Kantoor
Parochie­centrum Zaltbommel
Oliestraat 26
5301 BB Zaltbommel

tel: (0418) 51 22 15
e-mail: bertusbus@hetnet.nl

Spreekuur
Parochie­centrum Zaltbommel
op maandag, woensdag en vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur
op vrijdag­avond van 19.00 tot 20.00 uur

Pater Bertus Bus (Capucijn)

Christianne van Dierendonck

Het pastoraal team en het parochie­bestuur wordt ondersteund door secretaresse Christianne van Dierendonck. Zij zit op dinsdag en donderdag op het secretariaat te Kerkdriel.

Parochie­centrum
Hertog Arnoldstraat 57b
5331 XG Kerkdriel

tel: (0418) 632 504
e-mail: info@katholiekbommelerwaard.nl

Christianne van Dierendonck

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer