Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Op bedevaart, ook in 2015 en daarna!

Bisdombedevaarten naar Kevelaer en IsraŽl

gepubliceerd: donderdag, 6 augustus 2015
Lourdesbedevaart 2014
Lourdesbedevaart 2014

Omdat het bisdom overtuigd is dat bede­vaarten bij kunnen dragen aan de opbouw van nieuwe parochies worden er na de bede­vaarten van Rome (2009), Trier / Echternach (2011) en Lourdes (2014) ook in de komende jaren diocesane bede­vaarten geor­ga­ni­seerd.

Op de planning staan de volgende bede­vaarten:

  • 2015: Kevelaer (24 oktober 2015)
  • 2016: Heilig Land / Israël (12-22 februari 2016)
  • 2017: Lourdes (voorjaar 2017)

Bede­vaart in 1 dag: Kevelaer

Diocesane ééndaagse bedevaart naar KevelaerOp zaterdag 24 oktober wordt er een diocesane bede­vaart naar Kevelaer geor­ga­ni­seerd. Kevelaer is een bekende bede­vaartsbestemming vanuit ons bisdom. Al jaren gaan er ook geor­ga­ni­seerde bede­vaarten naar Maria, Troosteres van de Bedroefden. Met name personen die nog nooit (geor­ga­ni­seerd) in Kevelaer op bede­vaart zijn geweest willen we, in het bijzonder, van harte uit­no­di­gen om deel te nemen.

Pro­gram­ma

Het is een ééndaagse bede­vaart; wat wil zeggen dat we ’s ochtends al vroeg vertrekken en dezelfde dag weer thuis zijn. Het pro­gram­ma ziet er als volgt uit: U wordt om 7.30 uur verwacht op Station Oost in ’s-Her­to­gen­bosch. Om 7.45 uur vertrekt de bus richting Kevelaer, onderweg krijgt u een kopje koffie/thee aangeboden. De verwachtte aankomsttijd in Kevelaer is 9.30 uur.

We verzamelen bij de Genadekapel waar om 10.00 uur de bede­vaartskaars zal worden ontstoken. Vervolgens volgt een korte rondleiding over het heiligdom. Om 11.30 is er een pontificale eucha­ris­tie­vie­ring (in het Neder­lands) in de basiliek met alle deelnemers. Aansluitend aan de viering zal u een lunch worden aangeboden. In de middag kunt u om 14.00 uur deelnemen aan de kruisweg en om 15.00 uur aan het Marialof in de Basiliek. Na het Marialof vertrekt de bus weer richting ’s-Her­to­gen­bosch.

Meer informatie

Bede­vaart Heilig Land 2016

Diocesane bedevaart naar Israël in 2016Het Heilig Land: al eeuwen een begrip. Israël is een bestemming die veel mensen minstens één keer in hun leven willen bezoeken. Het bisdom, in samen­wer­king met de VNB, wil van 12 t/m 22 februari 2016 een 11-daagse bede­vaart organiseren om met elkaar in de voetsporen van Jezus het Evangelie tastbaar te laten worden.

Globaal pro­gram­ma

Deze bede­vaart ziet er globaal als volgt uit: Vanaf Schiphol wordt er naar Tel Aviv gevlogen. Per bus trekken we vervolgens in de achtereenvolgende dagen het land door. Te beginnen bij Tiberias om vervolgens onder andere Nazareth, Kana, het Meer van Galilea, Bethlehem en Jericho aan te doen. We gaan op naar Jeruzalem waar we de bijzondere plaatsen uit de Goede Week zullen bezoeken: de zaal van het laatste avondmaal, de olijfberg, de kruisweg (Via Dolorosa) en de Heilig Grafkerk. Dagelijks zal er op één van deze bijzondere plaatsen de eucha­ris­tie gevierd worden. Ook andere bijziens­waar­digheden zoals de Klaagmuur en het Tempel­plein worden bezocht.

Informatie­bij­een­komsten

Er worden verspreid over het bisdom drie informatie­bij­een­komsten gehouden. Op deze avond wordt toelichting gegeven op het bede­vaarts­pro­gramma, wordt stilgestaan bij het reizen in het Heilig Land en komen allerlei praktische zaken aan bod. Uiteraard kunt u hier met al uw vragen terecht.

Deze avonden (van 19.30 – 21.30) worden gehouden op:

  • 8 september: bisdomkantoor, Parade 11 in Den Bosch.
  • 5 oktober: parochie­cen­trum, Kerkstraat 25 in Uden.
  • 21 oktober: parochiezaal, Kloosterdreef 31, Eindhoven.

Van harte welkom! Wilt u zich aanmelden voor één van deze avonden door een berichtje te sturen naar: avdels@bisdomdenbosch.nl

Meer informatie

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer