Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

’t Bruurke van Megen - Dienaar Gods

Oproep om gebedsverhoringen te melden

gepubliceerd: zondag, 31 december 2023
Schilderij door Arthur Remmig
Schilderij door Arthur Remmig

Everard Witte, beter bekend als 't Bruurke van Megen, was een bij­zon­dere figuur in de Neder­landse ge­schie­de­nis. Geboren op 25 juli 1868 in het pittoreske vissers­plaatsje Hoorn, groeide hij op tot een man van grote devotie en liefde voor God.

Zijn leven stond in het teken van geloof, naasten­liefde en het helpen van anderen. Nu, meer dan een eeuw later, is zijn zalig­ver­kla­rings­pro­ces in volle gang. Dit is een oproep aan ie­der­een die getuige is geweest van gebedsverho­ringen door zijn tussen­komst om deze won­de­ren te delen, zodat zijn hei­lig­heid erkend kan wor­den.

't Bruurke van Megen leefde een een­vou­dig leven als kluize­naar in de buurt van Megen, waar hij zich wijdde aan gebed en con­tem­pla­tie. Zijn roe­ping was hel­der: hij wilde anderen helpen en hen dichter bij God brengen. Hij stond bekend om zijn vrien­de­lijk­heid en vrijgevig­heid jegens de armen en be­hoef­ti­gen, en hij bad on­ver­moei­baar voor de zielen van de over­le­de­nen.

Vele mensen getuig­den van bij­zon­dere gebeur­te­nissen en gene­zingen die plaatsvon­den na het vragen om 't Bruurke's gebed. Het is deze krach­tige intercessie die het zalig­ver­kla­rings­pro­ces in bewe­ging heeft gezet. De Kerk onder­zoekt momenteel de verhalen van mensen die geloven dat ze gene­zing of andere gunsten hebben ont­van­gen door zijn voor­spraak.

Als u ooit getuige bent geweest van een won­der­baar­lijke gebedsverho­ring na het aan­roe­pen van 't Bruurke van Megen, nodigen wij u uit om uw ge­tui­ge­nis te delen met de ker­ke­lijke autori­teiten. Uw verhaal kan een cruciale rol spelen in het zalig­ver­kla­rings­pro­ces en helpen om de hei­lig­heid van deze nederige man te erkennen.

Gebed

Heer, wij zijn U dank­baar voor de genade die U ons in broe­der Everardus Witte, het heilig Bruurke, gegeven heeft. Hij was een man van gebed. Geef ons op zijn voor­spraak wat wij U vragen in de naam van Jezus Christus, uw Zoon. Amen.

De zalig­ver­kla­ring van Everard Witte, 't Bruurke van Megen, zou niet alleen een erken­ning zijn van zijn toe­wij­ding aan God en zijn mede­mens, maar het zou ook een bron van in­spi­ra­tie zijn voor ons allen om te streven naar een leven van liefde, barm­har­tig­heid en gebed. Laten we ge­za­men­lijk ge­tui­ge­nissen delen en samen­wer­ken om zijn hei­lig­heid te laten erkennen door de Kerk. Tevens vragen we om uw gebed voor het zalig­ver­kla­rings­pro­ces.

Meer info en contact

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.




 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer