Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Op bezoek bij Will van Mer

gepubliceerd: woensdag, 5 juli 2023

In deze week van de Drielse mis­sio­na­rissen zijn we op bezoek geweest bij één van de drie mis­sio­na­rissen name­lijk Zuster Will van Mer. Tijdens haar pre­sen­ta­tie­avond in het pa­ro­chie­cen­trum van Kerkdriel kon­den wij niet aanwe­zig zijn daarom een extra bezoek aan haar.

Will logeert bij haar zus in Zutphen van waaruit ze al haar uitstapjes in Neder­land kan plannen. Voor wie haar niet per­soon­lijk kennen Will is een stralende open vrouw, geen twin­tig meer maar een vrouw aan wie je elke zieke maar zeker ook elke vrouw die moet gaan bevallen aan zou willen overlaten. Met een zelfverzekerde blik staat zij in het leven. Geeft ze ant­woord op alle vragen die een mis­sio­na­ris van deze tijd krijgt te horen. Zonder blikken of blozen staat zij klaar om te doen wat gedaan moet wor­den. Kan mij niet voor­stel­len dat dit ooit anders is geweest.

Wil doet in haar werk voor niemand onder en heeft het plan, samen met de zusters met wie ze woont en werkt, om een nieuwe uitbrei­ding van de Kraamkliniek te rea­li­se­ren. De werk­groep ‘Maasdriel steunt haar Mis­sio­na­rissen’ heeft voor de 34ste keer de ker­misactie actief gemaakt. Voor de drie Drielse mis­sio­na­rissen willen ze weer veel geld ophalen om de drie projecten in de wereld te steunen. Een meer dan goede zaak, kijk voor meer in­for­ma­tie bij:

Wij mochten Zuster Will iets kleins mee­ge­ven. Een stethoscoop, een speciale voor baby’s. Zodat ze, als ze weer terug is in Kameroen, één van haar jonge collega’s blij kan maken met een eigen stethoscoop.

Het was een genot om enkele uren met haar samen te zijn. Een pracht mens, een mens met een hart van goud. Een vrouw waar Gods beeld aan af te lezen is.

Pastores­team





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer