Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Stilte

Blog van Bertus Bus

gepubliceerd: donderdag, 19 maart 2020
foto: Wim Koopman
Foto tijdens het jubileum op 2 juni 2018
Foto tijdens het jubileum op 2 juni 2018

In aan­slui­ting op de serie vlogs van pastoor Putman en Danny, is pater Bertus Bus in de pen geklommen. Hierbij een dagbijdrage vanuit Zalt­bom­mel tij­dens deze onwer­ke­lijke tijd.

Tijd van stilte

Vorige week woens­dag vroeg ik mijn collega’s om mij drie dagen met rust te laten. Ik zat er even door­heen. Maar toen ik afgelopen zater­dag werd gevraagd om iemand in de Leijenstein het sacra­ment van de zieken te geven, voelde ik dat dit werk me goed doet. Al direct daarna valt de stilte in. In ver­band met het corona­vi­rus gaan de weekend­vie­ringen niet door. Dat is echt vreemd voor me. In de 23 jaar dat ik pries­ter ben, heb ik vrijwel geen weekend over­ge­sla­gen. Wennen is dat het in de pastorie in Zalt­bom­mel, waar ik woon, zo rus­tig is.

Alle bij­een­komsten zijn afgezegd. Ook het elke dag eten in de Grote Aak is gestopt. Nu komt mijn kook­boek voor eenpans­maal­tij­den, ooit gekregen van een dier­ba­re vriendin, goed van pas.

En naar de super­markt gaan voor alle ingrediënten, vindt ik best wel spannend, ook wel gezellig. Het zijn de momenten dat het even niet stil is. Alhoewel stilte voor mij niet altijd afwe­zig­heid van geluid hoeft te zijn. Toen ik nog in Am­ster­dam woonde en werkte ging ik elke zon­dag­mid­dag wan­de­len. Vaak was het dan heel druk met mensen. Maar ik kon goed de inner­lijke stilte bewaren. Dat ervaar ik als een gave in deze tijd waarin met het corona­vi­rus zo veel onzeker­heid is. Toch probeer ik iets van de Veer­tig­da­gen­tijd te beleven. Sober­heid op weg naar Pasen. Van harte wens ik u ook dat u toe­komt aan de inner­lijke stilte.

Dat durf ik u te wensen omdat het mij gerust stelt dat men in Neder­land, maar ook elders, er alles aan doet om het corona­vi­rus in te dammen. Graag bid ik voor u:

Mogen de mensen die zich door het corona­vi­rus zorgen maken of angst ervaren - vanwege een broze ge­zond­heid of een kwets­baar kind, een chro­nisch ziek of hoogbe­jaard familielid - kracht ervaren. Dat ver­trouwen hier mag zijn als overgave.

Pastor Bertus Bus

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer