Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Sint-Maartensfeest

Maandag 11 november - 16.30 uur - Zaltbommel

gepubliceerd: zondag, 20 oktober 2019

Traditiegetrouw wordt in Zaltbommel het feest van Sint Maarten, maandag 11 november, groots gevierd. Met alle kinderen van Zaltbommel en omstreken maken we er een groot feest van!

Bedelaars

Sint Maartensfeest ZaltbommelOp 11 november gaat de Sint-Maartens­kerk om 16.30 uur open. Voor de ingang van de Kerk staan bedelaartjes die hopen op uw gulle gave. In de Kerk is muziek en zijn balletuitvoeringen. Aan lange tafels genieten (groot)ouders en kinderen van erwtensoep, pannenkoeken of andere lekkernijen. De opbrengsten komt ten goede aan de Hussein Foundation. Bij de stand van de Voedselbank kunt u meegebrachte etenswaren afgeven. Kinderen lopen rond met lampions in afwachting van de komst van Sint Maarten op zijn paard.

Aankomst Sint Maarten

Om 17.40 uur komt Sint-Maarten de Kerk binnen. Hij is vergezeld door vier legionairs. Sint-Maarten gaat naar het podium met de zwervertjes en bedelaartjes. Hij trekt zijn zwaard en klieft de symbolische mantel doormidden. De helft valt op het podium waar de groep verklede kinderen zit.

Na de manteldeling verlaat Sint-Maarten, om 17.50 uur, op zijn paard gezeten, met zijn vier lansknechten door de noordelijke zij-ingang de Kerk.

Op naar de Markt

Daar staan de bedelaartjes en de zwervertjes klaar om Sint-Maarten naar de Markt te vergezellen. Honderden kinderen lopen elk jaar mee. De route van Sint-Maarten loopt elk jaar door de Kerkstraat, de Gasthuisstraat en eindigt op de Markt. Bij aankomst op de Markt delen Sint-Maarten en de burge­mees­ter appels uit aan de kinderen. Daarna zwermen de kinderen uit over de binnenstad om bij de huizen hun Sint-Maartenliedjes te zingen en snoep in ontvangst te nemen.

Snoep delen

Op drie plaatsen in Zaltbommel zijn inzamel­plaatsen waar de kinderen de helft van het door hun ingezamelde snoep kunnen afdragen voor de Voedselbank. Van 19.00 tot 20.00 uur kunnen de kinderen daar terecht.

De inzamel­punten zijn:

  • Sint-Maartens­kerk
  • de Waluwe (tent Waluwe)
  • de Spellewaard (wijkhuis Spellewaard)

Sint Maarten bezoekt, per bus, de inzamel­punten. Ook daar worden appels uitgedeeld. De bewoners van Woonzorg­cen­trum de Wielewaal worden bezocht, waar de kinderen en de muzikanten hun Sint-Maartenliedjes zingen.

Bij de tent in de Waluwe en bij het wijkhuis Spellewaard kunnen de kinderen zich warmen bij de brandende vuurkorven. Ook zijn er ver­schil­lende ac­ti­vi­teiten, zoals verhalenvertellers, muzikanten en kunnen ze spelletjes doen.

Pro­gram­ma

  • 16.30 uur - Sint-Maartens­kerk open
  • 17.40 uur - Aankomst van Sint Maarten
  • 17.50 uur - Start van de Lampionnenoptocht
  • 18.15 uur - Concertjes in Sint-Maartens­kerk
  • 18.45 uur - Aankomst bij de Wielewaal
  • 19.05 uur - Aankomst bij de Waluwe
  • 19.25 uur - Aankomst bij de Spellewaard

Sint Maartensweek

Van 1 t/m 11 november zijn er allerlei ac­ti­vi­teiten rondom Sint Maarten. Zo zal er onder andere tijdens de zondagse vieringen op 10 november aandacht zijn voor het thema ‘Feest van het Delen’ en wordt zondags­mid­dags de Pelgrimstocht langs zes kerken in de Bom­me­ler­waard geor­ga­ni­seerd. Meer informatie staat in de folder.

Informatie

 

Sint Maartensfeest Zaltbommel


 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer