Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Nieuwe tijden, nieuwe roosters

Vanaf 1 augustus 2019

gepubliceerd: maandag, 24 juni 2019

Een nieuw weekendrooster gaat in vanaf 1 augustus 2019. Reden hiervoor is dat er in 2017 nog vijf priesters voor onze parochie aangesteld waren, maar nu nog maar twee. We kunnen echter in de parochie doorgaans nog vier - en met de zaterdag­avond zelfs zes Eucha­ris­tie­vieringen in het weekend hebben. Met het aantal vieringen en de beperkte afstand tussen de kerklocaties zijn we ten opzichte van veel andere parochies nog gezegend.

Nieuwe tijden, nieuwe roostersHet parochie­bestuur heeft in 2017 bovendien het idee van één hoofdkerk losgelaten, en dat heeft positief gewerkt in het rouleren van gezamenlijke vieringen en het verdelen van de vieringen en de solidariteit - en onder­steuning van parochianen uit verschillende plekken van onze parochie.

Bijna alle locaties hebben óf zaterdag óf zondag een Eucha­ris­tievierin, maar er is niet meer op álle zondagen, op álle locaties en in alle gemeen­schappen een viering. We kunnen gelukkig nog een beroep doen op emeriti, maar hun aantal neemt af en hun leeftijd stijgt, waardoor het beroep op hen vaak onverantwoord hoog is. Dankzij Jos Vriesema als emeritus pastoraal­wer­ker en parochianen die gebedsdiensten verzorgen, kunnen we het aantal vieringen op zondag blijven behouden.

Met het samenstellen van het nieuwe rooster zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Er is vanaf januari uitgebreid hierover door de pastores met vertegen­woor­digers van de contact­groepen in de Pastoraats­groep het rooster overlegd en bijgesteld. Een belangrijke wens en voorkeur om het aantal vieringen op zondag te behouden is bij het bijstellen van het rooster bepalend geweest. In het parochieblad en op de website kunt u altijd zien wat voor een viering er op de diverse plekken. Wij hopen nog lang samen te kunnen vieren.

U vindt het rooster voor de komende maanden in het midden van het parochieblad. De meest actuele informatie - inclusief misintenties - staat in het vieringenoverzicht op deze website.


 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer