Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Opgesloten worden in een Kerk

Zaterdag 5 oktober - Chruch Escape

gepubliceerd: maandag, 5 augustus 2019

Escaperooms zijn sinds enkele jaren een ware hype. In een paar jaar tijd zijn de kamers van waaruit je moet ‘ontsnappen’ door puzzels op te lossen een zeer populair uitje geworden.

Escaperooms zijn fysieke ruimtes waarin je je laat opsluiten met een team van bij­voor­beeld vrienden, collega’s of familie. Als team moet je aanwijzingen vinden en raadsels oplossen om zo binnen zestig minuten de code te kraken waarmee je uit de ruimte kunt ontsnappen.

De toenemende populariteit zorgde ervoor dat Patrick Meijer en zijn vrienden een Katholieke-versie bedachten van de populaire escaperooms als sponsor actie voor hun koor. Zij bedachten Church-escape een ‘escaperoom’ met puzzels, die te maken hebben met het katholieke geloof. Wat deze escapegame zo bijzonder maakt is dat deze fysieke ruimte een kerk is. Deelnemers worden door de koster opgesloten in de kerk en het is aan hen om te ontsnappen. De deelnemers dienen al hun kennis en vaardigheden in te zetten om de hints te vinden en de code te kraken. Deelnemers aan de Church-escape hoeven niet katholiek te zijn om de puzzels te begrijpen, maar leren door de puzzels meer over het gebouw en het geloof. Hierin staan plezier en teamgeest centraal.

Het spel is al in meerderen parochies gespeeld, en trok daar veel belang­stel­ling. Vrijdag 17 mei is het spel gespeeld met de jongeren van Squad4J6. Op 5 oktober 2019 krijgt u de kans om mee te spelen. Dan wordt één van onze kerken omgetoverd tot een echte Church-escaperoom. Wilt u zelf deelnemen met een groep aan deze unieke ervaring dat kan! U kunt zich opgeven via www.churchescape.ga . De deelnemers worden gevraagd een bijdrage te leveren aan de kosten, dit komt ongeveer neer op € 11 per persoon. De meeropbrengst is ten behoeve van het jon­ge­ren­werk van onze parochie.

Aanmelden

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer