Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Agapè viering in Rossum

Zaterdag 18 mei - 17.30 uur - Nieuwhof

gepubliceerd: zondag, 28 april 2019
Agapè viering in Rossum

Het was al een hele mooie traditie aan het worden, de jaarlijkse Agapè-viering in Rossum. Met zo’n dertig of meer mensen kwamen we samen in de Nieuwhof, vroeger natuurlijk ook in het zaaltje bij onze eigen kerk.

Een Agapè-viering is eigenlijk een gebeds­viering en een vriend­schapsmaal ineen, daarom bij uitstek geschikt als oecumenische viering. We mogen ons over alle grenzen van kerken en religies heen met elkaar verbonden voelen in God en zo een teken zijn van de nieuwe schepping, die Hem voor ogen staat.

Iedereen is welkom bij een Agapè-viering; die is gebaseerd op drie pijlers: bidden en zingen - in gesprek gaan met elkaar en zo elkaar ontmoeten - samen een (eenvoudige) maaltijd gebruiken. En dat gebeurt op een wat ongewoon tijdstip: een zaterdag­avond van half zes tot ongeveer zeven uur.

Natuurlijk zijn steeds een aantal trouwe kerk­gangers aanwezig, maar ook mensen ‘van buiten’ zijn nadrukkelijk welkom en worden nadrukkelijk uitgenodigd, meestal mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vorig jaar hebben we, als werk­groep, geprobeerd ook nieuwe groepen te bereiken, maar daar hebben we nog geen goede weg voor gevonden. We besloten toen de Agapè-viering maar een jaar over te slaan. Een aantal vaste bezoekers liet weten, dat toch heel jammer te vinden, en daarop is besloten om weer een Agapè-viering te organiseren in de lente; misschien zouden we dan zelfs buiten kunnen gaan zitten!?

Vandaar dat ik u mag uit­no­di­gen voor de Agapè-viering die plaats zal vinden in of bij de Nieuwhof (het gebouw naast de protestantse kerk) op zaterdag 18 mei, vanaf 17.30 uur. Om praktische redenen willen we wel graag weten hoeveel mensen er komen, dus meld u even aan bij Ad van Lamoen, tel.: 0418 - 662446. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

O ja, het zou fijn zijn als er één of twee mensen waren die zouden willen helpen met het voor­be­rei­den en afruimen. Als dat iets voor u is, neemt u dan even contact op met Ad! 

Hopelijk tot ziens op 18 mei,

namens de werk­groep OORHH
(Oecumenisch Overleg, Rossum, Hurwenen, Heerewaarden)
Jos Vriesema

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer