Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Grote veranderingen in personele bezetting

Anneke van Veelen en Stefan Schevers vertrekken en Roland Putman neemt het roer

gepubliceerd: zondag, 21 januari 2018
foto: Franciscanen.nl
Roland Putman ofm.
Roland Putman ofm.

Het nieuwe jaar doet bepaald niet onopgemerkt zijn intrede in onze parochie. Er zijn maar liefst drie zaken die het vermelden meer dan waard zijn:

Stefan Schevers krijgt andere benoeming

Pastor Stefan Schevers krijgt na zes jaar van de bisschop een andere benoeming in ons bisdom, weer bij een parochie, waar hij zijn krachten kan gaan aanwenden. We weten allemaal dat priesters om de zoveel jaar een andere benoeming kunnen krijgen, en dat moment is nu voor Stefan. Tot onze spijt, we hadden Stefan graag in ons midden gehouden met zijn eigen manier van optreden en werken. Dat bleek echter geen haalbare kaart...

Roland Putman ofm. aangesteld als pastor

Onze parochie krijgt wel weer een pastor: Roland Putman ofm. Inderdaad, een Fran­cis­caan komt onze gelederen versterken, hetgeen bijzonder goed past in de historie van de parochie. De eerste kennis­ma­king was donderdag 18 januari, met zowel het pastorale team als het bestuur, en dat was een warme. Met Pastor Putman krijgen we een ervaren, jonge pastor, die de komende jaren met Bertus Bus en ons allemaal ernaar zal streven onze parochie weer verder te laten groeien.

Anneke van Veelen vertrekt

En last but, not least: pastoraal werker Anneke van Veelen heeft een werkkring gevonden dichter bij haar woon­plaats. En we snappen dat ze daar de voorkeur aan geeft, de afstand naar Kerkdriel was niet groot, maar de reistijd niet lekker. Ook Anneke zal op haar nieuwe stek ongetwijfeld een positieve bijdrage blijven leveren aan de Kerk, vanuit haar grote, zo niet grenzeloze enthousiasme. Dank je alvast, Anneke...!

Ook Stefan zullen we 25 februari nog uitgebreid bedanken, en pastor Roland Putman op 11 maart warm welkom heten, daarover spoedig meer.

Laatste punt: zoals dat zo mooi heet, dit zong al een poosje rond door de parochie. En dat was best lastig voor het bestuur, omdat we enerzijds niet altijd alles al wisten, anderzijds op een gegeven moment nog geen openheid van zaken konden geven. Soms liggen zaken gevoelig. Dus we zijn blij dat er nu openheid van deze voor de parochie enorm belangrijke zaken is, en we verder kunnen met de nieuwe situatie.

Laten we Stefan en Anneke binnenkort op een mooie manier uitzwaaien, en 2 weken later pastor Putman een warm welkom heten! Het pastorale team en het bestuur hebben er zin in!!!

Namens het bestuur,
Jan Luijks, vicevoorzitter

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer