Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Feestelijk afscheid van diaken Peter de Snoo

gepubliceerd: zondag, 29 oktober 2017

Het leek wel een reünie: vele kerk­gangers met witte sjaaltjes vierden de H.Mis in de Sint Martinus­kerk van Kerkdriel. Maar het was geen reünie, maar een afscheid. Onze diaken Peter de Snoo nam afscheid na bijna drie jaar verbonden te zijn geweest aan onze parochie.

Kapelaan Sacha Steijaert celebreerde de Eucha­ris­tie­viering en diaken Peter assis­teerde. Aan het einde van de viering waren er nog vele mooie woorden, een cadeau en bloemen. En na afloop was er natuurlijk koffie met vlaai in het parochie­cen­trum.

Samenvatting homilie diaken Peter de Snoo

Met het bisdom ’s-Her­to­gen­bosch en 1100 pelgrims ben ik meegegaan als Hotel-diaken. Mooie verhalen had ik gehoord tijdens de voor­be­rei­ding van deze reis, maar ik ging naar Lourdes zonder enige verwachting en liet alles over me heen komen.

Tijdens deze dagen raakte ik in verwarring. Tussen alle pelgrims ging ook, wat vroeger op school altijd verteld werd, het duiveltje in de feeststoet mee. Luid pratend kwam het de kerk binnen zonder respect voor de al aanwezige gelovigen. Voor mensen met een beperking kan ik dit nog door de vingers zien maar van anderen viel het mij moeilijk. De gehele eucha­ris­tie met elkaar praten ging mij te ver. Ik sprak deze mensen erop aan en kreeg te horen dat ze alles al wisten wat er komen ging. Ja, dan ben je goed bezig, een ander storen in zijn gebedsleven. Iedere keer keek ik of ze al gestopt waren, ja het duiveltje had bezit van mij genomen, ik verzaakte waarvoor ik gekomen was: te bidden.

Tot overmaat van ramp heeft de organist de hele week zo hard gespeeld alsof de duivel hem op zijn hielen zat. Ik kon mijn eigen woorden niet meer horen.

Maar daartegenover stond het aangezicht van God. We hadden een vaandel bij ons - we probeerden als kleine groep ons te presenteren. Maar bij de sacramentsprocessie was deze achtergebleven in het hotel. Een mede-pelgrim was bereid deze op te halen, maar dat sloeg ik af met de woorden: “we hoeven niet altijd zichtbaar te zijn”. En toen de processie zich in beweging zette zag ik het wonder, wie liep daar voorop, één van onze vaandeldragers met het kruis, een mooiere vaandel kan je niet hebben.

Een stap terug doen, bleek een stap vooruit te zijn. Ook in Lourdes heeft de duivel het hoogste woord, en de liefde van God is vaak zonder woorden maar wel zichtbaar.

Peter de Snoo -diaken-

Wim Koopman maakte weer een fotoserie.


 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer