Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • ZaltbommelDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Koor

gepubliceerd: dinsdag, 11 december 2018
Koor

De Franciscus­parochie in de Bom­me­ler­waard is een flink aantal koren rijk. Zij luisteren de liturgische vieringen op en leveren een belangrijke bijdrage aan de parochie­ge­meen­schappen. Deze koren behoren meestal als een werk­groep tot de parochie. Er zijn ook koren die incidenteel in de kerk zingen, maar niet onder de verant­woor­de­lijk­heid van het pastoraal team vallen. We denken hierbij onder andere aan Faith in Kerkdriel en Lavande in Rossum.

Alle koren kunnen uw stem goed gebruiken. Het beste spreekt u na een viering een van de koorleden aan voor meer informatie en nadere kennis­ma­king. In het vieringenoverzicht staat zoveel mogelijk aangegeven wanneer de koren zingen.

Alem-Rossum

De H. Hubertus­parochie te Alem heeft een Gemengd koor. Het koor wil graag nieuwe leden - ieder nieuw lid is van harte welkom. Meld u aan of kom een keer naar de repetitie. Het koor zingt tweemaal per maand in de viering van 9.30 uur, en staat onder leiding van Bart v.d. Wiel / Mieke Verhoeven (dirigenten) en Diana van Mil (organiste). Het koor repeteert elke week op dinsdag­avond, en verzorgt ook de uitvaarten. De voorzitter van het koor is mw. Bertie van Heel.

Ammerzoden

Aan de Heilige Wil­li­brordus­parochie zijn een dameskoor (Sancta Roza) en een herenkoor (Sint-Caecilia) verbonden. Beide koren zingen ook samen en vormen dan het Gemengd koor. Driemaal per maand wordt de zondag­ochtend­viering van 9.30 uur door een van deze koren verzorgt. De koren staan onder leiding van Bart van de Wiel (dirigent) en Gemmy Fraaje (organist). Alle uitvaarten worden verzorgd door het gemengd koor. De repetities vinden plaats op dinsdag­ochtend in Dorpshuis De Weesboom.

Kerkdriel

Er is in de Sint-Martinus­kerk te Kerkdriel een Gemengd koor. Men zoekt dringend naar mannen­stemmen. Tweemaal per maand verzorgt het koor de Eucha­ris­tie­viering van 11.00 uur en het is altijd bereid de uitvaarten te verzorgen en eventuele andere bijzondere vieringen. Het koor staat onder leiding van mw. Jos Lampert.

  • Contact: (06) 125 34 195

In de gezins­vieringen zingt het kinderkoor Do-Re-Mi. Ze zingen regelmatig (zie het vieringenoverzicht). Conny van Mook is de dirigente en ze begeleidt op het orgel. Naast de repetities op dinsdag van 18.30 tot 19.00 uur in het Parochie­cen­trum, Hertog Arnoldstraat 57b in Kerkdriel, is er regelmatig een spelletjes­avond. Het is een klein en gezellig koor en ieder jaar krijgen we weer enkele communicanten warm om het koortje te versterken. Wil je een keer komen kijken of meedoen? Bel dan naar Jeanne.

  • Contact: Jeanne Stehmann, (06) 184 20 282

Velddriel

Het Gemengd koor van de kerk in Velddriel is niet groot, maar door een aantal sterke stemmen wel goed en nog steeds in staat om meerstemmige missen te zingen. Het koor is uitgebreid met enkele koorleden uit Hedel, maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Het staat onder leiding van Jos Wielakker en zingt minstens twee keer per maand, meestal op zondag. Repetities zijn wekelijks op dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur in de H. Martinus­kerk van Velddriel.

Het kinderkoor ‘Martinus Kids Velddriel’ heeft in 2012 een doorstart gemaakt onder leiding van Ans van Kessel-Raven en Hetti van Kessel. Woensdag­avond van 18.15 tot 19.00 uur wordt er gerepeteerd en één keer per maand (op zaterdag­avond of zondag­ochtend) zingt het kinderkoor bij de gezins­viering. Nieuwe kinderen zijn natuurlijk altijd van harte welkom! Vind je het leuk om met ons mee te zingen, neem dan contact op met Ans:

  • Contact: Ans van Kessel, (0418) 66 28 26

Franciscus Vocalis

Toen op 1 januari 2013 de parochies van de Bom­me­ler­waard werden samen­ge­voegd tot één
parochie: ‘De Franciscus Parochie’, is er naast de diverse lokale koren een parochieel koor
ontstaan: Franciscus Vocalis.

De doel­stel­ling is om de muzikale begeleiding te verzorgen, tijdens diverse vieringen in de hele Franciscus­parochie. Het koor heeft als dirigent Bart van de Wiel en als organist Ton Nagel. Het koor bestaat nu uit acht personen, een kleine groep, zeer gedreven en fanatieke zangers en zangeressen. Ons repetoire bestaat uit diverse soorten religieuze muziek, een- of tweestemmig. We zingen tijdens diverse vieringen in, maar ook buiten de Franciscus parochie.

Ondanks het feit, dat we als klein koor goede resultaten boeken, zou uitbreiding zeker niet
verkeerd zijn. Heeft dit alles uw nieuwsgierigheid geprikkeld, dan bent u van harte welkom om te luisteren tijdens de wekelijkse repetitie. Deze is elke woensdag van 18.30 tot 20.30 uur in het Parochie­cen­trum, Hertog Arnoldstraat 57B in Kerkdriel. U kunt ook contact opnemen met de coördinator.

  • Contact: Anneke van den Berg - van Malsen, tel. (06) 43 644 964
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer