Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel







Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Franciscusfeest

gepubliceerd: zondag, 6 oktober 2024
Franciscusfeest
Van links naar rechts:
Bart van Helvoirt (Am­mer­zo­den), Hetti van Kessel (Velddriel), Brigitte van Veldhoven (Kerkdriel), Mirjam Duijts-As (Hedel), Bertha van Doorn-de Grauw (Rossum/Hurwenen), Johan Toonen (Alem) en Piet de Lange (Zalt­bom­mel)

Ieder jaar viert de Heilige Fran­cis­cus pa­ro­chie Bom­me­ler­waard haar jaar­feest op of omstreeks de feest­dag van de Heilige Fran­cis­cus op 4 ok­to­ber.

Een feest­dag van een Heilige wordt door­gaans op zijn sterf­dag gevierd. Dit is niet alleen omdat deze vaak ge­mak­ke­lijker te achterhalen is dan de geboorte­dag maar heeft zeker te maken met zijn nieuwe leven in de hemel, wat gevierd mag wor­den.

Zondag 6 ok­to­ber was er hierdoor voor de hele pa­ro­chie een fees­te­lij­ke eucha­ris­tie­vie­ring met mede­wer­king van een project­koor o.l.v. organist Bart van de Wiel en organist Diana van Mil in de sfeer­volle Sint Hubertus­kerk in Alem.

Voor het pa­ro­chie­bestuur was het de gelegen­heid om enkele vrij­wil­li­gers die al lange tijd hun sporen hebben ver­diend binnen de pa­ro­chie­ge­meen­schap in het zonnetje te zetten. Voor de eerste keer werd aan hen de nieuwe Fran­cis­cuspen­ning uit­gereikt.

Na afloop was er een gezellig samen zijn in het dorpshuis van Alem, waar men elkaar kon ont­moe­ten en men de gedecoreer­den kon fe­li­ci­te­ren.

Een heel mooi en ge­waar­deerd ini­tia­tief vanuit het bestuur van de pa­ro­chie. Alge­meen leeft bij de gedecoreer­den het besef dat zon­der de mensen/ vrij­wil­li­gers om hen heen er niets tot stand kan komen.

Laudatio

Mirjam Duijts

Jouw katho­lie­ke hart maakt dat jij je altijd zeer verbon­den hebt gevoeld met onze pa­ro­chie. Eerder was je druk bij de kin­derneven­dienst en zong je in het koor van Hedel en later met andere koren in onze pa­ro­chie. Bij de gefuseerde pa­ro­chie was je druk met de voor­be­rei­dingen voor de Eerste Communie en het Vormsel. Ook was je acht jaar bestuurslid van onze pa­ro­chie. Daar gaat en ging het vaak over aardse zaken en jij vormde daar de broodno­dige ‘zachte kant’ door ons te wijzen op de pas­to­rale kant van de diverse on­der­wer­pen. Ook hebben we in de reactie van het pa­ro­chie­blad al veel plezier gehad van jouw jour­na­lis­tieke net­werk en kwali­teiten!

Bertha van Doorn

Wie Rossum zegt, zegt Bertha en wie Bertha zegt, zegt ‘de kerk in Rossum’. Al jaren ben jij hier een van de drijvende krachten. Ook Rossum heeft een moei­lijke tijd gehad met de slui­ting en verkoop van de kerk in 2016. Maar jij weet waar het eigen­lijk om gaat: gemeen­schap­pe­lijke geloofs­be­le­ving. Samen met andere vrij­wil­li­gers organiseer je de vie­rin­gen in de Vaste Burcht, in de Beuk en de buiten­vie­ringen aan de H.C. de Jonghweg en je bent druk met het coör­di­ne­ren van de vrij­wil­li­gers, onder andere rond het kapelletje. Wij vin­den het heel fijn dat het kapelletje aan de H.C. de Jonghweg een succes is dit wordt ook door pa­ro­chi­anen van buiten Rossum bij­zon­der ge­waar­deerd!

Brigitte van Veldhoven

Je bent al jarenlang een ver­trouwd gezicht voor de Eerste Com­mu­ni­can­ten in onze pa­ro­chie. Eerst alleen actief in Kerkdriel maar sinds enige jaren draag je met je be­trok­ken­heid en positivi­teit bij aan de Eerste Communie­voor­be­rei­ding van het familie­pas­to­raat. Samen met de andere vrij­wil­li­gers zorg je voor gezellige en leerzame bij­een­komsten. Tijdens de af­slui­ten­de vie­ring houd je in de gaten of alles goed loopt en ieder kind toch voldoende in het zonnetje komt te staan. Ook muzikaal draag je jouw steentje bij, door vol overgave mee te zingen in het Sint Martinus­koor.

Johan Toonen:

Johan is nu al gedurende enkele jaren voor­zit­ter van de contact­groep Alem binnen onze pa­ro­chie. Dit voor­zit­ter­schap vervult hij met veel energie en inzet en ook altijd met een lach. Het is aan Johan samen met het Alemse team te danken dat het kleine dorp Alem op de kaart blijft en zijn invloed binnen de pa­ro­chie blijft doen gel­den. Naast voor­zit­ter van de contact­groep is Johan ook beheer­der van de begraaf­plaats hier in Alem. Johan, dank voor al je inzet om de kerk in Alem in de lucht te hou­den!

Piet de Lange

Piet is een bij­zon­der mens: een mensen-mens. Hij heeft steeds oog voor het individu. Voelt zich nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de kerk èn gebouwen. Sinds 2013 is Piet voor­zit­ter van de contact­groep van Zalt­bom­mel en regelt hij alle zaken m.b.t. het beheer van het kerkhof. Al bijna 10 jaar maakt Piet deel uit van de PCI en neemt hij ook deel aan de ge­za­men­lijke ver­ga­de­ring van de werk­groep PCI. Hij is een onmis­ba­re schakel in het vrij­wil­li­gers­werk en mede dankzij hem func­tio­neert het vele werk binnen de St.-Martinus­kerk op goede wijze.

Hettti van Kessel

Als we het over Hetti hebben kunnen we stellen, dat we hier met een zoge­naamde duizendpoot te maken hebben. Naast het runnen van haar fruit­bedrijf, regelt Hetti al vele jaren heel veel zaken voor de Martinus­paro­chie en in het bij­zon­der onze Fran­cis­cus­paro­chie. Zo is zij voor­zit­ter van de contact­groep Velddriel, regelt en or­ga­ni­seert zij, met haar vele vrij­wil­li­gers, werk­zaam­he­den in en om de kerk, is zij vaak koster, zingt zij in het gemengd koor en dirigente van het kin­der­koor. Kortom kan wor­den gesteld dat zij zich gewel­dig inzet voor onze pa­ro­chie. Hetti heel veel dank voor jouw enorme inzet en wij hopen daar­van met veel plezier nog vele jaren gebruik te kunnen maken.

Bart van Helvoort

On­ver­moei­baar chroniqueur van de Bommeller­waardse ge­schie­de­nis. Chef de Bureau van onze Am­mer­zo­dense geloofs­ge­meen­schap. Briljant causeur, met oog voor de humoris­tische kant van elke zaak. Een man die zijn zaakjes op orde heeft en er niet voor terugdeinst dat van anderen te vragen. Maar ook een man met een rea­lis­tische visie die ook nog eens, heel uitzon­der­lijk, die visie succes­vol kan uitdragen en rea­li­se­ren. Kortom, de onmis­ba­re hoeksteen van de Am­mer­zo­dense en gehele Bom­me­ler­waardse kerk, en daarom een waar­dige dra­ger van de Sint-Fran­cis­cuspen­ning

(foto­se­rie: Wim Koopman)






 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer