Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel







Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Romebedevaart in het Heilig Jaar 2025

Meivakantie - 26 april t/m 4 mei 2025

gepubliceerd: donderdag, 29 augustus 2024

De in­schrij­ving voor de Natio­nale Bede­vaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025 is geopend. In de mei­va­kan­tie van volgend jaar gaan de Neder­landse bis­dom­men samen op bede­vaart naar Rome. Ze geven daar­mee gehoor aan de uit­no­di­ging van paus Fran­cis­cus om tij­dens het Jubel­jaar als ‘pelgrims van hoop’ naar Rome te komen en door de Heilige Deuren de grote basilieken te betre­den.

In de katho­lie­ke Kerk wordt elke 25 jaar een zogeheten Heilig Jaar of Jubel­jaar gehou­den. Een be­lang­rijk onder­deel hier­van is een bede­vaart naar Rome. De Neder­landse bis­dom­men hebben de han­den ineen­ge­sla­gen en gaan van 27 april tot 2 mei samen naar de ‘eeuwige stad’. Op het pro­gram­ma staan onder meer een Neder­landse mis in de Sint-Pieter en deelname aan een au­diën­tie met paus Fran­cis­cus.

Belang­stel­len­den kunnen per bus of per vliegtuig naar Rome reizen. Daar wordt hen een volle­dig ver­zorgd pro­gram­ma aan­ge­bo­den. Zo wor­den de graven van de apos­te­len Petrus en Paulus bezocht, de grootste Maria­kerk ter wereld, maar ook kerken in Rome die voor Neder­lan­ders be­lang­rijk zijn, zoals de Friezen­kerk en het graf van de enige Neder­landse paus in de basiliek Santa Maria dell’Anima. Aan­slui­tend bij het inter­na­tio­nale thema voor het Heilig Jaar wordt ook een wan­de­ling langs plekken van hoop gemaakt. Daar­naast wor­den er per bisdom eigen pro­gram­maon­der­de­len aan­ge­bo­den.

Jon­ge­ren en ge­zin­nen

De bus­reis is van 26 april tot en met 3 mei met een over­nach­ting onderweg op de heen- en terugweg. De vliegreis is van 27 april tot en met 2 mei. Voor jon­ge­ren is er een speciale jon­ge­renreis per trein tegen een geredu­ceerd tarief. Ook krijgen zij in Rome een aan­ge­past pro­gram­ma aan­ge­bo­den. Ge­zin­nen kunnen een familiearrange­ment met flinke kor­ting boeken.

De Natio­nale Bede­vaart naar Rome wordt op verzoek van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie uitge­voerd door bede­vaart­orga­ni­sa­tie Huis voor de Pelgrim in Maas­tricht. De in­schrij­ving is geopend. Belang­stel­len­den kunnen in­schrij­ven via:





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer