Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel







Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Display met gebedskaartjes

gepubliceerd: vrijdag, 12 juli 2024

Als voor­be­rei­ding op het Heilig Jaar 2025 staat in het jaar 2024 het gebed centraal. Ter gelegen­heid daar­van heeft ons bisdom een display met gebeds­kaar­tjes uit­ge­bracht alsook een her­uitgave van een boekje bij de Cate­chis­mus van de Katho­lie­ke Kerk. Alle kerken in de Bom­me­ler­waard hebben een display waar u een of meer­dere gebeds­kaar­tjes kunt uitkiezen en mee­ne­men.

Jubel­jaar 2025

Elke vijfen­twin­tig jaar wordt er in de Kerk een Heilig Jaar of Jubel­jaar gehou­den. Zo’n jaar vraagt om een gedegen voor­be­rei­ding. Paus Fran­cis­cus heeft aan de Pau­se­lijke Raad voor de Be­vor­de­ring van de Nieuwe Evangeli­sa­tie gevraagd om hier een passende manier voor te vin­den zodat het Heilig Jaar we­reld­wijd gevierd gaat wor­den met een intens geloof, leven­dige hoop en werkzame liefde.

Jaar van Gebed 2024

Het jaar 2024 is uit­ge­roe­pen tot een jaar van gebed om het verlangen terug te krijgen om in de aanwe­zig­heid van de Heer te zijn, naar Hem te luis­te­ren en Hem te aanbid­den, alsook Hem te danken voor de vele gaven van zijn liefde voor ons en Hem te zeggen wat er in ons hart leeft.

Om deelname van zoveel moge­lijk mensen aan de voor­be­rei­ding van het Heilig Jaar in het bisdom te sti­mu­leren, is de fol­der ‘Biddend onderweg naar ver­zoe­ning en hoop’ verspreid.

Gebeds­kaar­tjes

Er is ook opnieuw een display met zes­tien gebeds­kaar­tjes gemaakt die via de dekens verspreid zijn over de pa­ro­chies, de kloosters en zorgin­stel­lingen in het bisdom. Gebe­den tot God de Vader, tot Jezus en tot moe­der Maria, maar ook gebe­den van geloof, hoop en liefde, gebed van een zieke en gebed om vrede.

Catecheseboekje

Heruitgave catechese­boekje

Tevens is er een heruitgave ver­sche­nen van het catechese­boekje bij het gedeelte van de Cate­chis­mus van de Katho­lie­ke Kerk gewijd aan het gebed in het chris­te­lijk leven. Ook dit is via de dekens verspreid in de pa­ro­chies van het bisdom. Dit boekje biedt leden van de pas­to­rale teams ma­te­ri­aal om in kleine groepen bijeen te komen, om te luis­te­ren, te lezen, met elkaar in gesprek te gaan en te bid­den.

Het boekje wil -aan­slui­tend bij de katho­lie­ke traditie en ieders per­soon­lijke erva­ring- een syste­ma­tische ver­die­ping geven in chris­te­lijk bid­den. Het ma­te­ri­aal is rond twaalf thema’s geor­dend en voor­zien van vragen en opdrachten. Er kan op vele manieren met het aan­gereikte ma­te­ri­aal gewerkt wor­den.

Herken­ning

De oplettende pa­ro­chi­aan zal wellicht het Maria­beeld van Hedel herkennen op het gebeds­kaar­tje met het gebedje tot Maria. Ook op enkele andere gebeds­kaar­tjes prijken foto's uit onze pa­ro­chie omdat Wim Koopman de foto­se­rie voor de gebeds­kaar­tjes mocht leveren.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer