Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Nacht zonder dak - indrukwekkende belevenis!

gepubliceerd: zondag, 18 september 2016
Nacht zonder dak - indrukwekkende belevenis!

De normaal gesproken zo rustige groene oase voor de Protestantse Kerk in het centrum van Kerkdriel bood afgelopen zaterdag­middag een verrassende aanblik. Muziek schalde uit de stereo’s en werd afgewisseld met live muziek en bouw-geluiden. Hier werkten bijna 40 deelnemers van Nacht Zonder Dak gestaag aan hun bouwwerken van karton, plastic en houten frames om een veilig en warm onderkomen voor de nacht te maken.

Voor de zesde maal organiseerde de Regionale Jeugdraad Bommelerwaard een Nacht Zonder Dak. Een activiteit die rouleert tussen Zaltbommel, Rossum, Heerewaarden en Kerkdriel; de plaatsen waar de deelnemende kerken gevestigd zijn. Pastor Stefan Schevers ging enthousiast in op de uitnodiging van de Protestantse Kerken om samen met de jeugd uit zijn parochies mee te doen. Dankzij een gezamenlijke inspanning verrees in het midden van de krottenwijk een bouwwerk dat stilte­centrum, schuil­plaats en ontmoetingsplek in één is; namelijk een kerkgebouw van karton!

De deelnemers in de leeftijd van 8 tot 16 jaar maakten onder leiding van Hans Beenhakkers kennis met het fenomeen Boomwhacken. Binnen afzienbare tijd slaagde de groep er met elkaar in om een concert mèt choreografie te geven voor het toegestroomde publiek.

Een toelichting van Dominee Maria Baan maakte de jongeren bewust van het goede doel waarvoor zij zich laten sponsoren om een nacht in hun krotje door te brengen. Hun woonsituatie voor één nacht is in een echte krottenwijk geen feestje. Met een presentatie over de christelijke hulp- en ontwik­ke­lings­organisatie TEAR (TEgen ARmoede), krijgen de jongeren uit de Bommelerwaard een goed idee hoe het in een vluchtelingenkamp aan de grens van Syrie ècht is.

Nacht Zonder Dak heeft zich in onze regio bewezen als een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. De sponsoractie rond Nacht Zonder Dak heeft al ruim € 1.800,= opgebracht en de teller loopt nog. Voor de actuele stand of een duit in het zakje, check de website:

Tot ziens bij Nacht Zonder Dak editie 2017 in Zaltbommel.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer