Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Nieuwe priesterstudent in de parochie

Sacha Steijaert stelt zich voor

gepubliceerd: donderdag, 15 september 2016
Nieuwe priesterstudent in de parochie

Het pastoraal team van de parochie heeft er vanaf 12 september 2016 een enthousiaste medewerker bijgekregen. Sacha Steijaert (42 jaar oud), zal als stagiair aan de slag gaan en heeft zijn woonstek op het Sint-Jans­centrum in ’s-Hertogen­bosch verruild voor de pastorie te Hedel.

In het parochieblad van september stelt Sacha zich uitgebreid voor, maar omdat die nog niet bij iedereen in de parochie op de deurmat gevallen is, publiceren wij het hierbij ook op de website.

Beste mensen

Graag zou ik mezelf even aan u willen voorstellen. Ik ben Sacha Steijaert, 42 jaar en vanaf 12 september loop ik stage in de parochie H. Franciscus.

De afgelopen jaren heb ik op het seminarie in Den Bosch gestudeerd, geleefd en gewoond. Ik ben nu klaar met de priester­opleiding en mag beginnen met het stagejaar.

Ik ben geboren en getogen in Hoofdplaat, een dorpje van 800 inwoners aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Tot aan mijn HTS-studie heb ik daar met mijn ouders, zus en broer gewoond. Een mooie tijd in een plattelands-omgeving en direct aan zee.

Ik kan wel zeggen dat ik een fijne jeugd heb gehad. In ons dorp kende iedereen elkaar en er was veel saamhorigheid. Toen ik klaar was met de MTS ben ik naar Breda gegaan om daar te studeren. Nadat ik was afgestudeerd als technisch milieukundige heb ik met veel plezier gewerkt bij Philips in Nijmegen. Later heb ik bij een grote Amerikaanse chemiefabrikant gewerkt in het technisch beheer van gassen- en chemie-installaties.

In die tijd begon het geloof weer een rol te spelen in mijn leven. Ik ben weer naar de Kerk gegaan en uiteindelijk werd ik me er zelfs van bewust dat ik priester wilde worden. Het heeft nog wat omwegen en u-bochten gekost om naar het seminarie te gaan. Maar ik ben blij en gelukkig dat ik deze keuze heb mogen maken.

Ik ben blij dat ik nu eindelijk de stap naar de parochie mag zetten. Vanaf begin september woon ik samen met de pastoor en de kapelaan op de pastorie in Hedel. Op 5 november wordt ik tot diaken gewijd en 10 juni 2017 tot priester.

Ik ben dankbaar voor dit mooie vooruitzicht en heb er ontzettend veel zin in om u en de parochie te leren kennen. Het zal wel een tijdje duren voordat ik alle dorpen en de mensen een beetje ken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik in de mooie Bommelerwaard zeker zal aarden. Groeten en tot binnenkort.

Sacha Steijaert

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer