Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Brief b.g.v. de sluiting kerk Hedel

gepubliceerd: vrijdag, 27 mei 2016
Brief b.g.v. de sluiting kerk Hedel

Op zondag 5 juni 2016 zal in de Sint-Willibrordus­kerk te Hedel de laatste viering plaatsvinden. De geplande sluiting van de kerk zal op 5 juni definitief doorgaan tijdens een eucharistie­viering om 11.00 uur. Parochianen uit Hedel hebben onderstaande brief ontvangen.

Beste parochianen van de Heilige Willibrordus­kerk Hedel

Zoals u wellicht in de media hebt kunnen lezen, zal de Willibrordus­kerk in Hedel 5 juni worden gesloten. De sluiting komt niet geheel onverwacht. Al in 2013 moest het bestuur besluiten dat door het teruggelopen van het aantal kerk­gangers en daarmee ook de inkomsten, een aantal kerken noodgedwongen op termijn moet gaan sluiten.

Bij wijze van overgang en gewenning werd het aantal vieringen in de kerk teruggebracht. Op dit moment acht het bestuur het moment gekomen om ook hiermee te stoppen en de kerk te onttrekken aan de eredienst zodat deze verkocht en gebruikt kan worden voor niet kerkelijke activiteiten. Voor de bijzondere vieringen zal naar een passende oplossing worden gezocht.

Het kerkhof blijft eigendom van de parochie. Ook in de toekomst kunnen hier zoals voorheen begravingen blijven plaatsvinden. Een voorafgaande dienst kan plaatsvinden in één van de andere kerken van onze parochie.

Uiteraard willen wij op plechtige wijze voor het laatst in deze kerk de eucharistie vieren. Op het einde van deze viering zal de ciborie met daarin de Communie, de kerk worden uitgedragen als teken dat Christus met ons meetrekt waar wij ook heengaan. Wij sluiten wel een kerk maar onze ‘Kerk­gemeen­schap’ blijft voortbestaan.

Wij willen u van harte uitnodigen voor deze plechtige Heilige Mis die wordt opge­luisterd door leden van het voormalige koor Sursum Corda.

Na de mis is er achter in de kerk gelegenheid om koffie te drinken. Aansluitend wordt de ciborie overgebracht naar de Heilige Willibrordus­kerk in Ammerzoden waar deze op plechtige wijze in het tabernakel wordt geplaatst. U bent van harte welkom zich hierbij aan te sluiten.

Datum: 5 juni 2016 Aanvang viering 11.00 uur.

Namens het bestuur van de Heilige Franciscus­parochie
en de contact­groep van Hedel/Ammerzoden,

Ron van den Hout, pastoor

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer