Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Dankwoord voor Endy Bogaerts bij zijn 40-jarig jubileum

Door Piet de Lange

gepubliceerd: dinsdag, 12 april 2016

Gefeliciteerd met je jubileum, 40 jaar organist in onze parochie. Eerst hier in onze Sint Martinus­kerk en later ook in andere kerken van onze Franciscus­parochie.

Je bent op jonge leeftijd begonnen met het pianospelen en in je tienerjaren begeleide je al kerkdiensten. Je bent al 60 jaar organist. 

In 1976 ben je gevraagd door Wim Laghuwitz om Gregoriaanse en meerstemmige Latijnse missen te begeleiden op het Naber-orgel van deze kerk. Kort nadat je met je gezin in Zaltbommel bent komen wonen.

Je was gelijk een beetje verliefd op dit orgel en zette je met anderen in om het te repareren en restaureren. In 1989 was het orgel hersteld. Door je betrokkenheid bij deze omvangrijke klus voelt het voor je, als jouw orgel. Die verant­woorde­lijkheid voor het orgel heb je nu nog steeds! Je stimuleert ons om tijdig onderhoud te plegen. Dat waardeer ik.   

In die 40 jaar was je ook organist van het kinderkoor en van 3 kerkkoren dirigent-organist; het mannenkoor Sint Cecillia, dameskoor Cantare en het gemengde koor Pro Musica uit Rossum. Helaas bestaan deze koren niet meer. Gelukkig bent jij nog wel actief als organist in de zondags­vieringen.

Je doet meer als vrijwilliger, je drukt oa de boekjes voor vieringen, parochieblad breng je rond en bij 75 jarige parochianen bezorg je met Kerstmis en Pasen een attentie.

Je bent het niet altijd eens met hoe dingen lopen. Dat laat je wel merken. Dan is het nuttig om even met elkaar rond de tafel te gaan zitten om de situatie door te spreken. Samen komen we dan tot een oplossing.    

Je was bang dat wij je jubileum zouden vergeten. Je stelde het nog wat breder, dat er te weinig waardering is voor de vrijwilligers die zich jaren inzetten voor onze geloofs­gemeen­schap. Dat is terecht een heel belangrijk punt. Want zonder de inzet van al die vrijwilligers zou onze geloofs­gemeen­schap niet goed functioneren.

Vandaag sta jij in het middelpunt. In het laatste parochieblaadje kreeg je wel heel veel aandacht; als vrijwilliger van dit jaar werd je gehuldigd met carnaval, een interview en 2 maal de uitnodiging voor deze viering. Over aandacht gesproken!

De afgelopen 40 jaar is ook niet ongemerkt voorbij gegaan. In 2001 ben je onderscheiden met de gouden medaille van de Gregorius­vereniging, opgespeld door Pastor van Zeelst. En in 2010 ben je Koninklijk onderscheiden. 

In ons gesprek vooraf hebben we je gevraagd hoe je dit jubileum wilde vieren. Daarin was je duidelijk. Je wilde graag een gelegenheidskoor dirigeren en het orgel bespelen. Dat is er vanmorgen van gekomen. Koorleden; jullie hebben “Kind Jesu Messe” prachtig gezongen onder leiding van de jubilaris. Wat een mooi cadeau! Ook wij hebben ervan genoten!

Als blijk voor waardering voor die jarenlange inzet op vele fronten willen we je namens de parochie nog iets geven. We hebben vernomen dat je oog was gevallen op iets uit de kerk van Rossum. Een herinnering en we hebben er iets bijgedaan. 

Nogmaals bedankt voor je inzet in al die jaren en we hopen dat dit niet de laatste keer is.

We wensen je veel gezondheid en geluk, samen met je kinderen, kleinkinderen en degene die je dierbaar zijn.

PdL, 10 april 2016

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer