Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Als een lopend vuurtje…

Goed doel 2016: ‘Brood voor weeskinderen’

gepubliceerd: woensdag, 6 april 2016
Als een lopend vuurtje…

Op zaterdag 14 mei 2016 zal de pinksterfietstocht van Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ weer gehouden worden. Het goede doel waarvoor dit jaar gefietst zal worden is de Stichting ‘Brood voor weeskinderen’.

Duizend broden per dag!

Stichting ‘Brood voor weeskinderen’ werkt al enkele jaren in Burundi. Zij hebben in de hoofdstad Bujumbura een aantal jaren geleden een bakkerij opgezet met Nederlandse machines. In 2015 is ervoor gekozen om aan de commerciële bakkerij een bakkers­opleiding te verbinden. Zo kunnen kansarme jongeren het vak leren van bakker zodat er voor hen ook meer toekomst is. In het voorjaar is een container met bakkerijmachines en andere hulpgoederen naar Burundi verscheept. Het was een lange weg met veel tegenslag, maar voordat de bakkers naar huis gingen werden er al 1000 broden per dag gebakken. Iedereen was bijzonder trots, maar er zijn nog wel financiële zorgen. De generator is defect en moet waar­schijn­lijk vervangen worden.

Maar er is ook leuk nieuws; de Nederlandse ambassadeur in Burundi heeft het bakkerijproject bezocht en was erg enthousiast!

Inmiddels is de stichting de gevraagd om een naaiatelier op te zetten en is weer een ander weeshuis in beeld waarvan de sponsoren hun bijdrage willen stoppen, omdat de mensen die dit regelen te oud worden. We kunnen uw steun dus goed gebruiken om deze projecten op te pakken!

Fietsen op zaterdag 14 mei

De organisatie van Stichting ‘Als een Lopend Vuurtje’ draagt dit doel een warm hart toe en wij willen u daarom nogmaals vragen zaterdag 14 mei 2016 te reserveren in uw agenda. Om er een gezellige dag van te maken, willen we u vragen om ook al uw vrienden, bekenden, buren, collega's etc. uit te nodigen. We hopen op een mooie opkomst en heten u alvast van harte welkom op deze dag!

Werk­groep Zaltbommel

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer