Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Struisvogel gespot in de kerk

gepubliceerd: zondag, 18 december 2011
Struisvogel gespot in de kerk

In de week voor Kerstmis zijn er visitekaartjes neergelegd in de katholieke kerken van de Bommelerwaard ter promotie van de geheel vernieuwde website Katholiekbommelerwaard.nl.

Op de opmerkelijke foto staat de kop van een struisvogel in het dierenpark naast de kerk in Hedel. Het is bedoeld als eye-catcher opdat zoveel mogelijk parochianen een kaartje meenemen en thuis de nieuwe website bekijken.

Vieringen

Belangrijk onderdeel van de website is het actuele overzicht van vieringen. Rechts op de voor­pagina staan steeds de vieringen van de huidige week. Automatisch worden alleen toekomstige vieringen getoond. Wanneer het muishandje een seconde stil wordt gehouden boven zo'n viering (zonder te klikken) verschijnt een tekstballon met daarin alle informatie over die viering.

Een overzicht van alle vieringen is op te vragen onder menu Vieringen - Alle vieringen. Onder ditzelfde menu kan ook gekozen worden voor alleen vieringen in een bepaalde plaats, alleen de doop­vieringen en de vaste vieringen. Ook hier geldt dat een tekstballon met extra info verschijnt wanneer het muishandje boven een viering stil wordt gehouden.

Vieringen kunnen ook worden aangeklikt. Bijvoorbeeld bij vieringen met veel intenties, past het niet allemaal in de tekstballon. Wanneer een viering wordt aangeklikt, volgt een nieuwe pagina met alle informatie.

Activiteiten

Voor een overzicht van activiteiten wordt gebruikgemaakt van Rkactiviteiten.nl. Alle activiteiten die zijn geregistreerd in postcodegebieden Tiel, Culemborg, Leerdam, ’s-Hertogen­bosch, De Bommelerwaard, Oss en Nijmegen worden getoond. Rechtsonderaan de voor­pagina staan de eerstvolgende vijf activiteiten; menu-item Agenda toont alle activiteiten. Onderaan het activiteitenoverzicht staat een link naar het toevoeg­formulier waarmee nog niet vermelde activiteiten kunnen worden ingediend.

Sociale Media

Tegelijk met het lanceren van de nieuwe website is Katholiek Bommelerwaard ook toe­gevoegd aan Twitter en Facebook. Door @KatholiekBwaard te ‘volgen’ op Twitter of de pagina katholiekbommelerwaard op Facebook ‘leuk te vinden’ blijft u op de hoogte. Onderaan de linkerkolom staan hiertoe ook twee handige knopjes.

Daarnaast kan u handig elke pagina van de website vermelden via uw eigen Twitter, Facebook of Hyves account, door op de respectievelijke kleurige knopjes onderaan de linkerkolom te klikken.

RSS

De website heeft ook een eigen RSS feed. Een RSS feed is een speciale pagina van de website die niet bedoeld is voor mensen maar voor programma's. Met behulp van een speciaal programma, een RSS reader, kunnen berichtkoppen van een of meerdere RSS feeds worden gevolgd. Ook bieden bijvoorbeeld mobiele telefoons, de Windows of Google zijbalk en igoogle.com de mogelijkheid RSS feeds te verwerken. Het meest linkse knopje onderaan de linkerkolom leidt naar de RSS feed.

Mobiele versie

Voor de mobiele parochianen met internet op de smartphone of tablet is er een speciale dieet-versie van de website. Deze versie toont de vieringen van de huidige week plus de laatste tien nieuwsberichten en is bedoeld voor kleine beeldschermen.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer