Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Vastenactie 2016 van start

gepubliceerd: dinsdag, 16 februari 2016

Aan het begin van de vastentijd vragen we uw aandacht voor mensen in nood. De vastentijd of veertigdagentijd is een periode van de 40 dagen voorafgaand aan Pasen, waarin door veel mensen tijd wordt genomen om zich te bezinnen, de eigen levensstijl te versoberen en om verbondenheid te tonen met slechter bedeelden.

In het dekenaat Zaltbommel, Heusden en Waalwijk zetten we ons tijdens de veertigdagentijd in voor een project in Kenia: Het Oyugis Integrated Project. Vanaf Aswoensdag gaan we van start.

In de stad Oyugis, een plaatsje in het Westen van Kenia, is 20% van de bevolking besmet geraakt met HIV of aids. Dit heeft desastreuze gevolgen gehad voor het dagelijks leven en de gezinnen in dit gebied. De fraters van Tilburg zijn in 1996 een project gestart om zowel de HIV- en Aidspatiënten, als de mensen om hen heen, te steunen. Later ging het net opgerichte OIP (Oyugis Integrated Project) zich meer richten op de ondersteuning van meer dan 2000 achtergebleven weeskinderen.

Het Oyugisproject is een integraal project, dat wil zeggen dat het alle onderdelen zoals huisvesting, inrichting, gezondheidszorg, onderwijs en voedselvoorziening wil ondersteunen, zodat de zorg voor de kinderen ter plaatse op alle fronten geoptimaliseerd wordt.

Weeskinderen in Oyugis

Wij gaan ons dit jaar met het hele dekenaat inzetten voor weeskinderen in Oyugis, die in dit Afrikaanse land talrijk zijn als gevolg van het overlijden van hun ouders door de ziekte aids. In goed contact met de fraters in Oyugis hopen wij via de Vastenaktie te kunnen helpen. In Kerkdriel en Alem worden de vastenzakjes verspreid, kinderen op diverse basisscholen in onze parochie zullen aan de slag gaan met de lespakketten over dit project en hun vastendoosjes staan al klaar, posters en flyers worden in de kerken opgehangen. We willen de Vastenactie in het Dekenaat Zaltbommel, Heusden en Waalwijk tot een groot succes te maken. Onze financiële hulp is zo hard nodig! Wij gaan ervoor, u ook?

Presentaties

In verschillende kerken zal de komende tijd worden gesproken door een medewerker van OyugisIntegrated Project, Piet Prinse:

datum plaats omschrijving
zondag 14 februari Ammerzoden einde van de Eucharistie­viering van 9.30 uur
zondag 14 februari Zaltbommel einde en na de Eucharistie­viering van 11.00 uur, bij de koffie
zondag 21 februari Velddriel na de Eucharistie­viering van 09.30 uur bij de koffie
zondag 21 februari Kerkdriel aan het einde van de Eucharistie­viering van 11.00 uur
zondag 28 februari Alem einde en na de Eucharistie­viering van 09.30 uur, bij de koffie.

Geen vastenzakje?

Mocht u geen vastenzakje hebben ontvangen, heeft u de collectant gemist of wilt u geen gebruik maken van de collectebussen achter in de kerk, dan kunt u uw bijdrage ook overmaken op iban rekeningnummer:

  • NL56 RABO 0136 5827 10
    t.n.v. Dekenale Vastenactie
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer