Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Inluidmoment Actie Kerkbalans 2016

gepubliceerd: vrijdag, 15 januari 2016

Jhreronimus Bosch (geacteerd door Danny van den Hout), Roger Schouten, Burgervaojer van Oeteldonk, Addy van den Krommenacker, couturier, en Plebaan Geertjan van Rossem luiden op zaterdag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de Sint-Jan in ’s-Hertogen­bosch.

Zo luiden zij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerk­gemeen­schappen functioneren en hun maat­schappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans

De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenoot­schappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari wordt in ten minste vijftien steden om 12.00 uur verdeeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maat­schappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Klokken luiden

Jheronimus Bosch vraagt aandacht voor het belang van de kerk: “De kerk brengt mensen samen en dan was in mijn tijd meer dan 500 jaar geleden ook al zo. Door alle dreigingen in de huidige samenleving hebben wij elkaar nog steeds hard nodig. In het jaar 2016, waarin ik herdacht wordt, vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor de positie van de kerk in de samenleving.”

Plebaan Geertjan van Rossem: “Uw bijdrage aan Kerkbalans maakt het mogelijk dat we het goede nieuws van Gods liefde blijven doorgeven, in liturgie­vieringen en sacramenten, in verkondiging en catechese, in gemeen­schapsopbouw en pastorale zorg. Dit draagt ook bij tot samenhang, duurzaamheid en verbondenheid in de samenleving.”

Ook couturier Addy van den Krommenacker is bij het inluidmoment betrokken: “Ik doe mee aan het inluidmoment voor Kerkbalans omdat ik rooms-katholiek ben en de kerk en de Sint-Jan – het boegbeeld van ’s-Hertogen­bosch – een warm hart toedraag. Vroeger heb ik zelfs een jaar het seminarie gevolgd. Het werd uiteindelijk de mode.”

Burgervaojer Oeteldonk: “De Sint-Jan is van iedereen en vooral ‘ècht Bosch’. Dus we moeten ook met z'n allen zorgen voor het behoud van onze ouwe Sint-Jan.”

Waarom Kerkbalans?

Met een infographic van de twee grootste deelnemende kerkgenoot­schappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagneteam van Kerkbalans inzichtelijk wat de kerk doet en betekent voor Nederland. Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagneteam: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!”

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer