Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Help - Radio Maria is verdwenen van de Middengolf!

gepubliceerd: donderdag, 10 september 2015
Help - Radio Maria is verdwenen van de Middengolf!

Met de klik van een computermuis is in de nacht van 31 augustus op 1 september de uitzending van Radio Maria en NPO 5 op de Middengolf gestaakt. Maar geen nood - de uitzendingen gaan gewoon door met behulp van een nieuwe uitzendmethode: DAB+.

AM zender uitgeschakeld en zendmast ontmanteld

Vanaf 1 september 2015 vervalt dus de mogelijkheid om via de middengolf (AM 675) te luisteren. KPN, de exploitant van de zendmast staakt de AM uitzendingen eerder dan verwacht. Het bestuur van van Radio Maria heeft alle mogelijkheden onderzocht maar geen betaalbaar AM-alternatief gevonden. Daarom is Radio Maria vanaf 1 september uitsluitend digitaal te beluisteren. Wat u als luisteraar moet doen, is ervoor zorgen dat u dat digitale signaal kunt ontvangen.

Digitale Radio - DAB+

Al ruim een jaar is Radio Maria ook te beluisteren via DAB+, een nieuwe zendmethode waarmee het geluid in stereo en met CD-kwaliteit ontvangen kan worden. U hebt daarvoor wel een DAB+ radiotoestel nodig. Radio Maria biedt een speciaal DAB+ radiotoestel aan. Een uniek exemplaar waarvan er inmiddels al meer dan 1000 zijn verspreid over heel Nederland.

DAB+ radio'sEen DAB+ radiotoestel kunt u uiteraard ook aanschaffen in een willekeurige electronicazaak. Er zijn bijvoorbeeld DAB+ radio’s die het geluid meteen stereo kunnen weergeven. Het radio’tje van Radio Maria ontvangt wel stereo, maar alleen met een hoofdtelefoon of met een draadje aangesloten op een stereo-installatie krijg je ook stereo geluid. Ook voor in de auto zijn er tegenwoordig steeds meer autoradio’s die DAB+ kunnen ontvangen.

Op dit moment zijn al 57 Nederlandse radiozenders beschikbaar via DAB+ en dit aanbod wordt nog verder uitgebreid. De dekking van DAB+ beslaat bijna heel Nederland en wordt verder verbeterd - alleen in de meest westelijke punt van de Bommelerwaard kan DAB+ ontvangst nog een uitdaging zijn.

Tip: Zo’n radio is een mooi Sinterklaas- of Kerstcadeau voor iemand die bijvoorbeeld graag de dagelijkse Heilige Mis op de radio volgt.

Alternatieven

Naast DAB+ kunt u ook luisteren via internet via de website van Radio Maria. Klik op de link “LIVE luisteren” en het geluid komt uit de speakers van de computer.

Ook zijn er zogenaamde internetradio’s die ook via internet het geluid ontvangen, maar waarbij geen computer nodig is. Alleen afstemmen op webstream.radiomaria.nl is voldoende.

En tenslotte is er nog de mogelijkheid om op de smartphone of tablet een speciale Radio Maria app te installeren. Wel is tijdens het luisteren een dataverbinding nodig.

Meer informatie

 • www.radiomaria.nl/digitaal
 • Telefonisch spreekuur: (073) 687 2000

  maandag 13.00 - 14.00 uur
  dinsdag 10.00 - 11.00 uur
  woensdag 18.30 - 19.30 uur
  donderdag 10.00 - 11.00 uur
  vrijdag 13.00 - 14.00 uur
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer