Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Viva La Musica zingt voor RoemeniŽ

gepubliceerd: zondag, 10 mei 2015
Viva La Musica oefent wekelijks in de Sint Martinus voor de benefietuitvoering
Viva La Musica oefent wekelijks in de Sint Martinus voor de benefietuitvoering

Koorensemble Viva La Musica houdt zondag 17 mei een benefiet­concert voor het project Geges in Roemenië. Het licht klassieke reper­toire komt mooi tot zijn recht in de Sint Martinus­kerk aan de Oliestraat in Zaltbommel.

Viva La Musica bestaat uit een pianist en negen geoefende amateur­zangers, onder wie Henk van Tuijl. Hij kwam ander­half jaar geleden op het idee om met wat collega-zangers koffie­concerten te organiseren om wat meer loop naar De Grote Aak te krijgen. Dat werd een doorslaand succes. “Afgelopen najaar hebben we maar besloten om onszelf een officiële naam te geven: Viva La Musica”, lacht Van Tuijl.

Via zijn betrokken­heid bij de kerk­gemeen­schap van Het Anker kwam de actieve Bommelaar op het idee om met de zang­groep een benefiet­concert te organiseren. Het Anker heeft samen met de gemeente van de Sint Maarten een diaconaal project: in het Roemeense dorpje Geges wordt een voor­malige winkel verbouwd tot sociaal centrum. De begane grond is inmiddels in gebruik als gemeen­schaps­ruimte met maal­tijd­voor­ziening en dokters­post annex hospice. De boven­verdieping wordt verbouwd tot twee apparte­menten. Familie van zieken kan daar logeren en ook een verpleeg­kundige kan er over­nachten. Van 2 tot 9 mei gaat weer een groep vrij­willigers klussen in Geges. Eén van hen doet op 17 mei kort verslag van de actuele stand van zaken. Maar de aandacht gaat die middag natuurlijk vooral uit naar muziek.

Viva La Musica zal zingen in verschillende samen­stellingen. “We zijn erg blij dat de Sint Martinus­kerk mede­werking verleent aan het concert door de kerk belangeloos ter beschikking te stellen. Het is een super­locatie met veel sfeer en een uitstekende akoestiek. We hebben werken gekozen die mooi in deze entourage passen”, vertelt Van Tuijl. Het werk Pie Jesu bijvoor­beeld, voor een soliste en enkele mannen­stemmen. En Laudate Dominum voor soliste met koor. “Maar we zingen ook veel met ons allen, want daar kregen we in De Grote Aak veel vraag naar. Onder andere La Vergine Degli Angeli van Verdi.” Omdat veel nummers in andere talen worden gezongen, wordt er vooraf steeds een korte toelichting gegeven.

De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het project in Geges. Meer informatie daarover is te vinden op Facebook en op de website:

Details

Datum: Zondag 17 mei
Tijd: 14.30 uur (14.00 uur gaat de kerk open)
Plaats: Sint Martinus­kerk, Oliestraat 26, Zaltbommel
Entree: € 9 incl. koffie of thee in de pauze
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer