Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

The Power of Fire!

Feestelijke vormelingendag in ís-Hertogenbosch

gepubliceerd: zondag, 12 april 2015
The Power of Fire!

Met 30 vormelingen uit Kerkdriel en Velddriel zijn we op stap gegaan naar de Power of Fire dag, het feest dat Bisdom ’s-Hertogen­bosch jaarlijks organiseert voor de vorme­lingen. Ouders zorgden voor vervoer en we kregen zelfs een aantal busjes van een kinder­dag­ver­blijf. Leuk was dat er zelfs een groepje jongens aansloot net na een voetba­wed­strijd. Vrijheid... geloven... kan dus, ook voor de stoere man.

Met het bulderende klokgelui van alle klokken van de Sint Jan, kwamen we aan in de kathedraal. Die zat al goed vol, want we hadden nog maar twee minuten. Dus we slopen via een zijweg naar voren en zo zaten we toch nog vooraan. De laatste, ... zullen de eerste zijn! Dat staat al in de Bijbel.

Jongerenbisschop Mutsaerts had een eigentijdse bood­schap. Wees jezelf, wees uniek. Maak het verschil door wie je bent. Vraag dan aan Jezus, wat Hij zou doen in de situaties die je zelf meemaakt. Lees daarom eens in de Bijbel. En vraag de gaven van de Heilige Geest. Want die gaan pas werken als je er wat mee doet. Denk aan  “zachtmoedigheid en geduld”. Want als je normaal blijft doen, zelfs tegen degene die een hekel aan je hebben, of aan wie jij een hekel hebt, dan verandert die ander. En jij ook!

Fakkeltocht

We gingen daarna lopen met spandoeken en fakkels. Het thema was: “Ik geloof, en dan”. Er waren buien voorspeld, en inderdaad. Het motregende een beetje. Maar de fakkels bleven aan! En veel nieuwsgierige mensen naast de weg maakte foto’s. Bijzonder was ook: het was droog precies toen we buiten de stormbaan op gingen in de grote stadstuin van de priester­opleiding. Bungee jumpen op trampolines, een grote sprong wagen vanuit een luchtkasteel...  twister, en een draaiplateau waarbij je de hele tijd moet blijven springen om op je rode punt te blijven staan. Dat was errug chil! Relaxed andere vormelingen leren kennen. Uitgedaagd was iedereen om elkaar een vraag te stellen, zomaar van waar kom je vandaan? Of iemand een compliment te geven. Lekker dansen op heftige muziek in de tuin van het vormings­centrum van het bisdom.

Inhoudelijk programma

Het inhoudelijke programma werd verzorgd door een groep jonge katholieken. Met prikkelende vragen kwamen ze naar je toe: “Wie merkt er zelf al iets van God?” Wie niets merkt, die mag even op één been gaan staan, met zijn hand op zijn neus, net als een ooievaar ... de meesten merkten dus wel wat. En voor je het weet, heb je een microfoon voor je neus.

Het verhaal van Frank maakte indruk. Hij was op reis in Australië. En hij wilde dolgraag naar zijn vrienden. Die woonden vierhonderd kilometer verderop. Maar tot overmaat van ramp na die vierhonderd kilometer rijden, kwam hij in noodweer, hij moest schuilen en sloeg af. Hij had geen mobiel bereik daar in dat afgelegen gebied van Australië. Maar precies daar in zomaar een wegrestaurant, ontmoette hij de mensen waar hij naar zocht. Toeval?! Hij dankte God en wist God, U hebt humor. Ook voor je proefwerken of de cito... je kunt gewoon effe chillen met God... effe kletsen... bidden noemen we dat. Moet je eens proberen... ! Zomaar drie minuten per dag. Zie je hoe moeilijk dat is, om die te pakken. Maar als je het doet, maakt het verschil. Dat was ook de bood­schap van jongerenbisschop Mutsaerts.

Kaarsje opgestoken

Met wat vormelingen ben ik zelf nog even de kapel in gelopen, een kaarsje opsteken en toevallig kwamen we uit bij diakens die aan het oefenen waren voor de preek in een uitvaart. Het was net echt...  Ernst en humor, ze horen bij elkaar... En dan in de avond, het vormsel voor de kinderen van Velddriel, met dezelfde jongerenbisschop, Mutsaerts.

Dank aan alle vormelingen die mee zijn gegaan en iedereen tot ziens op de discoboot!

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer