Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

De Vastenaktie 2015 - ‘Energie voor Malawi’

gepubliceerd: zondag, 8 maart 2015

Wat weeskinderen zijn hoeft niemand ons te vertellen. Kwetsbare kinderen wel! Met kwetsbare kinderen wordt bedoeld: kinderen die, bijvoorbeeld door armoede zwaar ondervoed zijn of HIV besmet zijn.

Het aantal weeskinderen alleen al in Malawi wordt momenteel geschat op 1,3 miljoen en dan te weten dat Malawi ook nog één van de armste landen is in Afrika.

De opbrengst van De Vastenactie 2015 in de Bommelerwaard komt geheel ten goede aan de Stichting FloJa Malawi. In 2008 startte deze stichting met de opvang van drieëntwintig weeskinderen. Nu, in 2015 worden 85 kinderen dagelijks voorzien van eten, onderwijs en gezondheidszorg.

Door deze actie ‘Energie voor Malawi’ kan deze kinder­opvang voorzien worden van de meest milieuvriendelijke elektriciteit. Met energie uit zonnepanelen vermindert de elektriciteitsuitval aanzienlijk, de gezondheid van de kinderen verbetert en de kosten gaan omlaag. De zon is immers gratis!

De voor­bereiding van de Vastenactie 2015 is in de hele Bommelerwaard in volle gang. Vele vrijwilligers zetten zich weer belangeloos in om er een groot succes van te maken. In de periode van 21 maart tot 1 april gaan met name in Kerkdriel de collectanten op pad om in een huis-aan-huis actie het Vastenactiezakje te bezorgen.

Een viertal werk­groepleden van de MOV Kerkdriel, Riet Corten, Maria de Groot, Anneke van den Berg en Bertie de Rouw, hebben de omvangrijke organisatie strak in handen en zorgen dat alles goed verloopt. Zoveel tomeloze inzet en noeste arbeid staan ook dit jaar zeker weer garant voor een geslaagde en succesvolle actie.

Gerry Verhoeven

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer