Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Jongerenactiviteiten

gepubliceerd: woensdag, 25 februari 2015
Jongerenactiviteiten

Deze Vasten­tijd berei­den we ons voor op de Goede Week en Pasen. Speciaal voor jon­ge­ren zijn er ook een aantal ac­ti­vi­teiten die vanuit het bisdom wor­den geor­ga­ni­seerd. Je kunt zelf deel­ne­men, maar nog leuker is het na­tuur­lijk als je even contact opneemt met pastor Stefan Schevers om te horen of er nog meer jon­ge­ren uit de Bom­me­ler­waard gaan.

Stille Omgang, zater­dag 21 maart in Am­ster­dam (14-30 jaar)

Stille Omgang JongerenprogrammaOok dit jaar wordt in Am­ster­dam de Stille Omgang gelopen, met daaraan gekop­peld een speciaal pro­gram­ma voor jon­ge­ren van 14-30 jaar. Jong Bisdom Den Bosch zet weer een bus in om jon­ge­ren van en naar Am­ster­dam te ver­voeren. Meer in­for­ma­tie op de web­si­te van het bisdom.

Inschrijven voor de bus (kosten € 15) kan tot 15 maart en alleen door je naam, adresge­ge­vens en leef­tijd te mailen.

Palm­zon­dag / Wereld­jon­ge­ren­dag, 29 maart in Geldrop (12-30 jaar)

WereldJongerenDAGOp Palm­zon­dag wordt de 30e Wereld­jon­ge­ren­dag gevierd! Over de hele wereld komen tieners en jon­ge­ren op Palm­zon­dag bij elkaar en gaan aan de slag met het thema van paus Fran­cis­cus voor dit jaar: ‘Gelukkig zij die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien’ (Mt 5,8).

Tieners en jon­ge­ren zijn dit jaar welkom in Geldrop! Daar vindt van 11-18 uur een Wereld­jon­ge­ren­dag­pro­gramma plaats met diepgang, ont­moe­ting, de Palm­zon­dag­vie­ring, kennis­ma­king met de Voedsel­bank, ver­die­pende en creatieve work­shops en ge­za­men­lijke lunch en diner.

Aanmel­den kan via onze Facebook­pa­gina tot uiter­lijk 20 maart. Kosten van de dag zijn € 5 (incl. lunch en diner, te voldoen op de dag zelf).

The Passion, don­der­dag 2 april in Enschede

(voor ie­der­een, jong en oud!)

The PassionOok dit jaar biedt Jong Bisdom Den Bosch een bus­reis aan naar The Passion, in samen­wer­king met de Sint Petrus­paro­chie Uden en touroperator VNB. Ie­der­een is uit­ge­no­digd om mee te gaan en The Passion live te beleven op het plein in Enschede!

Opstappen kan in Den Bosch en in Uden. In­for­ma­tie over vertrektij­den en het pro­gram­ma vindt u op de web­si­te van VNB. Hier kan ook aangemeld wor­den (tickets kosten € 17,50).

Power of Fire, zater­dag 11 april in Den Bosch

Op zater­dag 11 april 2015 vindt voor de zeven­tien­de maal de Power of Fire vor­me­lin­gen­dag plaats. Veel pa­ro­chies hebben de Power of Fire opgeno­men in hun vormsel­pro­gramma: als onder­deel van het voor­be­rei­dings­pro­gramma of als bij­een­komst nadat men al is gevormd om samen met de andere vor­me­lin­gen een mooie dag te beleven. De Power of Fire-dag is een leuke dag die vol staat van ont­moe­ting met leef­tijds­ge­no­ten die gevormd zijn of gevormd zullen wor­den, van gebed, sport en spel, plezier en catechese.

Pro­gram­ma

Power of Fire 2015We beginnen ’s ochtends om 10.00 uur met een eucha­ris­tie­vie­ring in de ka­the­draal in Den Bosch. Een banieren- en fakkel­tocht door de Bossche bin­nen­stad leidt ons naar het Sint Jans­cen­trum aan de Papenhulst 4 voor de lunch en een inhou­de­lijke en actief mid­dag­pro­gramma. Het pro­gram­ma zal daar om 15.30 uur wor­den af­ge­slo­ten.

Banieren

Het is gebleken dat de fakkel­tocht door de bin­nen­stad veel bekijks trekt van winkelpubliek en voorbij­gan­gers. Met de kleur­rijke banieren die ieder jaar gemaakt wor­den, com­mu­ni­ce­ren we een posi­tief en hoop­vol sig­naal naar de omge­ving. Ook bij de Power of Fire in 2015 willen we u daarom vragen om een banier te maken met de vor­me­lin­gen­groep dat aansluit bij het thema ‘Ik geloof… en dan?’. Mocht er iemand van de ouders zijn die kin­de­ren wil ver­voeren of de organi­sa­tie ter plaatse wil onder­steunen zich voor de organi­sa­tie van deze dag wil inzetten, dan ver­ne­men wij dit graag!

Aanmel­den via de vormsel­groep contact­persoon ter plaatse.
Meer info via pastorschevers@gmail.com





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer