Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Jongerenactiviteiten

gepubliceerd: woensdag, 25 februari 2015
Jongerenactiviteiten

Deze Vastentijd bereiden we ons voor op de Goede Week en Pasen. Speciaal voor jongeren zijn er ook een aantal activiteiten die vanuit het bisdom worden georga­ni­seerd. Je kunt zelf deelnemen, maar nog leuker is het natuurlijk als je even contact opneemt met pastor Stefan Schevers om te horen of er nog meer jongeren uit de Bommelerwaard gaan.

Stille Omgang, zaterdag 21 maart in Amsterdam (14-30 jaar)

Stille Omgang JongerenprogrammaOok dit jaar wordt in Amsterdam de Stille Omgang gelopen, met daaraan gekoppeld een speciaal programma voor jongeren van 14-30 jaar. Jong Bisdom Den Bosch zet weer een bus in om jongeren van en naar Amsterdam te vervoeren. Meer informatie op de website van het bisdom.

Inschrijven voor de bus (kosten € 15) kan tot 15 maart en alleen door je naam, adresgegevens en leeftijd te mailen.

Palm­zondag / Wereld­jongerendag, 29 maart in Geldrop (12-30 jaar)

WereldjongerendagOp Palm­zondag wordt de 30e Wereld­jongerendag gevierd! Over de hele wereld komen tieners en jongeren op Palm­zondag bij elkaar en gaan aan de slag met het thema van paus Franciscus voor dit jaar: ‘Gelukkig zij die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien’ (Mt 5,8).

Tieners en jongeren zijn dit jaar welkom in Geldrop! Daar vindt van 11-18 uur een Wereld­jongerendag­programma plaats met diepgang, ontmoeting, de Palm­zondag­viering, kennismaking met de Voedselbank, verdiepende en creatieve workshops en gezamenlijke lunch en diner.

Aanmelden kan via onze Facebook­pagina tot uiterlijk 20 maart. Kosten van de dag zijn € 5 (incl. lunch en diner, te voldoen op de dag zelf).

The Passion, donderdag 2 april in Enschede

(voor iedereen, jong en oud!)

The PassionOok dit jaar biedt Jong Bisdom Den Bosch een busreis aan naar The Passion, in samen­werking met de Sint Petrus­parochie Uden en touroperator VNB. Iedereen is uitgenodigd om mee te gaan en The Passion live te beleven op het plein in Enschede!

Opstappen kan in Den Bosch en in Uden. Informatie over vertrektijden en het programma vindt u op de website van VNB. Hier kan ook aangemeld worden (tickets kosten € 17,50).

Power of Fire, zaterdag 11 april in Den Bosch

Op zaterdag 11 april 2015 vindt voor de zeventiende maal de Power of Fire vormelingendag plaats. Veel parochies hebben de Power of Fire opgenomen in hun vormsel­programma: als onderdeel van het voor­bereidings­programma of als bijeenkomst nadat men al is gevormd om samen met de andere vormelingen een mooie dag te beleven. De Power of Fire-dag is een leuke dag die vol staat van ontmoeting met leeftijdsgenoten die gevormd zijn of gevormd zullen worden, van gebed, sport en spel, plezier en catechese.

Programma

Power of Fire 2015We beginnen ’s ochtends om 10.00 uur met een eucharistie­viering in de kathedraal in Den Bosch. Een banieren- en fakkeltocht door de Bossche binnenstad leidt ons naar het Sint Jans­centrum aan de Papenhulst 4 voor de lunch en een inhoudelijke en actief middag­programma. Het programma zal daar om 15.30 uur worden afgesloten.

Banieren

Het is gebleken dat de fakkeltocht door de binnenstad veel bekijks trekt van winkelpubliek en voorbij­gangers. Met de kleurrijke banieren die ieder jaar gemaakt worden, communiceren we een positief en hoopvol signaal naar de omgeving. Ook bij de Power of Fire in 2015 willen we u daarom vragen om een banier te maken met de vormelingen­groep dat aansluit bij het thema ‘Ik geloof… en dan?’. Mocht er iemand van de ouders zijn die kinderen wil vervoeren of de organisatie ter plaatse wil ondersteunen zich voor de organisatie van deze dag wil inzetten, dan vernemen wij dit graag!

Aanmelden via de vormsel­groep contact­persoon ter plaatse.
Meer info via pastorschevers@gmail.com

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer