Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel







link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Franciscus tussen de Rivieren - Kerkbalans Special

gepubliceerd: donderdag, 22 januari 2015

De Franciscus­parochie verspreidt dit jaar geen kleurrijke Kerkbalans-folder, maar heeft een heel nummer van haar parochieblad aan Kerkbalans besteed. Is dat niet een beetje overdreven?

De meeste parochianen hebben nauwelijks een beeld hoe hun parochie er financieel voorstaat. Men, denkt meestal, heel optimistisch, dat de parochie zich wel zal redden. Parochies hebben toch eeuwigheidswaarde? De werkelijkheid is veel minder mooi, dan mensen vaak denken, kijk maar in de steden, hoeveel kerken zijn daar niet in de voorbije vijftig jaren gesloten!

Ook de kerk in de Bommelerwaard staat er financieel gezien beroerd voor. Alleen weinig mensen weten daarvan, want de cijfers over de afgelopen jaren zijn pas onlangs door het bisdom goedgekeurd. Zij vormen dan ook de hoofdmoot van deze special.

Cijfers

Het is nogal ontluisterend als je leest dat de zeven kerken van de Bommelerwaard in zowel 2012 als 2013 een tekort hadden van zo’n € 140.000,- En als je dan leest dat ook in 2015 het tekort begroot is op zo’n € 130.000,-, dan besef je al heel snel: zo kan het niet lang doorgaan.

Natuurlijk, er zijn nog wel reserves, dus op korte termijn zal er geen ramp plaatsvinden, maar het bisdom eist, dat in alle parochies er een evenwicht is tussen inkomsten en uitgaven. Het parochie­bestuur doet haar uiterste best om de uitgaven zo laag mogelijk te houden, dus de enige manier om in balans te komen is het verhogen van de inkomsten.

Minimaal € 15 per persoon per jaar

Daarom roept het parochieblad alle parochianen op om mee te doen met de actie Kerkbalans. Als iedereen nu eens mee zou doen, en minimaal € 15,- per persoon per jaar zou doneren, dan zou de financiële situatie er een stuk beter uitzien.

Maar misschien is het goed om eerst de special te lezen, over de financiële situatie, maar ook over wat er allemaal in de Franciscus­parochie gebeurt, en hoe pastores en vrijwilligers zich inzetten, om een vitale parochie op te bouwen. Want ook dat is de moeite van het lezen waard.

Doe mee met Kerkbalans, en zorg dat de kerk in de Bommelerwaard een gezonde financiële basis krijgt! Dat kan alleen als we allemaal meedoen.

Redactie Franciscus tussen de Rivieren





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer