Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Actie Kerkbalans van start

gepubliceerd: woensdag, 21 januari 2015
Actie Kerkbalans van start

Een lachend bruidspaar, ontroerde jonge ouders die hun baby laten dopen, een opa die zijn kleinzoon iets uitlegt, een meisje dat met verwondering de ruimte van een kerk in zich opneemt, een vrouw die soep deelt.

Het zijn de beelden van de nieuwe campagne van Kerkbalans, de jaarlijkse fondswerfactie van vijf samenwerkende kerkgenoot­schappen. ‘Mijn kerk in balans’ is de slogan, maar ook: mijn kerk viert, mijn kerk ontroert, mijn kerk inspireert en zo kan elke Kerkbalansvrijwilliger de slogan ‘mijn kerk…’ zelf verder invullen.

‘Een gat in mijn emmer’

In het de Kerkbalans Special van ons parochieblad Franciscus tussen de rivieren heeft pastoor Van den Hout een voorwoord geschreven waarin hij vertelt over het kinderliedje ‘There is a hole in my bucket’ - Er zit een gat in mijn emmer.

Kerkbalans of kerk in balans

Ook onze nieuwe diaken Peter de Snoo heeft in het parochieblad geschreven over het belang van Kerkbalans en de uitdagingen die hij als diaken heeft.

We zijn lidmaat van een wereldkerk die er voor ons is. Ben ik er ook voor de kerk? We kunnen de kerk afbreken of opbouwen... Mensen die een steentje bijdragen komen vaak met opbouwende kritiek. Mensen die het wel gezien hebben met afbrekende kritiek. Het is aan ons om een keuze te maken, aan welke kant sta ik?

Als diaken of priester is het vaak moeilijk onze pijn naar buiten toe uit te dragen. Je wilt een herder blijven om de kudde bijeen te houden, maar dat lukt niet altijd. Ook wij liggen soms wakker als we zien dat het niet meer de meerderheid is die naar de kerk komt, of om het leed van een kerksluiting. Minder tijd voor pastorale bezoeken dat ontstaat door een verhoogde werkdruk geeft minder kansen mensen echt te ontmoeten en dat is ontmoedigend.

Kerkbalans 2015De roeping hebben om te verkondigen en het goede nieuws van Christus te brengen, dat is iets anders dan het slecht nieuws brengen waarvoor we soms gesteld zijn. En overal waar een klaagcultuur groeit, zal het goede nieuws nog maar weinig mensen raken, terwijl slecht nieuws snel als een lopend vuurtje de wereld doorgaat. En toch hebben we iets moois, ons geloof. Want zonder geloof, waar staan we dan voor in het leven, en wat geloven we dan?

We blijven hopen, want zonder hoop kun je alles laten varen in de toekomst. Toekomst scheppen we samen, met u via de kerkbalans. Want wij geloven in de kerk als een solidaire familie waarin we samen gaan voor het goede doel, voor een nieuwe uitstraling, voor onderlinge zorg en waardige momenten van samen vieren. Laten we de balans opmaken in het leven, en laat die balans doorschieten naar de positieve kant.

Want alleen er zelf in geloven, dat werkt aanstekelijk...

Filmpje

Bij de start van Actie Kerkbalans is het volgende filmpje in première gegaan.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer