Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Tandemtocht 2bike4alzheimer heeft 34 teams

Sponsortocht in het weekend van 20 en 21 september 2014

gepubliceerd: dinsdag, 9 september 2014
Tandemtocht 2bike4alzheimer heeft 34 teams

In het weekend van 20 en 21 september 2014 is de derde editie van 2bike4alzheimer. De deelnemers fietsen in 24 uur op tandems een route van 400 kilometer waarbij ze ook ’s-Hertogen­bosch passeren. Maar liefst 34 teams doen mee aan deze sponsortocht. Zij komen in actie om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Meer aandacht voor de ziekte van Alzheimer

De tandemtocht is een initiatief van Gerda van Ginneken en John van Dongen, beiden ervaringsdeskundigen als het gaat om de ziekte van Alzheimer. Gerda van Ginneken: “Mensen met dementie raken de regie kwijt over hun leven. Tandem rijden is ook een zaak van goed afstemmen met elkaar, dat is ook nodig in de familie waar dementie speelt.

In Nederland hebben 250.000 mensen dementie en zeker evenzoveel mensen die dit van dichtbij meemaken. Bijna iedereen kent wel iemand die lijdt aan een vorm van dementie, maar te weinig mensen kennen de impact van de ziekte. De 2bike4alzheimer tandemtocht wil aandacht vragen voor de ziekte en zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek.

John van Dongen: “We willen sportiviteit combineren met het inzamelen van geld voor onderzoek. Alleen met onderzoek kunnen we deze ingrijpende ziekte voor de patiënt en zijn omgeving bestrijden. Om mee te fietsen hoef je zelf geen Alzheimerpatiënt te zijn, en is alleen een goede conditie belangrijk.” De actie is een volledig vrijwilligersinitiatief, met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

De route gaat langs ‘s-Hertogen­bosch

Het startschot wordt gelost op zaterdag­ochtend 20 september in Haarlem bij SV Olympia om 10.00 uur. De route gaat via stempel­plaatsen in Zevenhuizen, Zevenbergen, ‘s Hertogen­bosch, Nederasselt, Beekbergen, Herxen, Nunspeet naar de finish in Amersfoort. Hier finishen alle teams op 21 september rond het middaguur op het Eemplein waar we ze samen met de burge­meester van Amersfoort en Gea Broekema (directeur Alzheimer Nederland) feestelijk binnenhalen.
De teams kunnen in ‘s-Hertogen­bosch gebruik maken van de faciliteiten van het Koning Willen 1 College. De deelnemers passeren deze stempelpost tussen 19.30 uur en 22.00 uur en worden daar feestelijk onthaald en weer uitgezwaaid door alle mensen die deze helden willen ondersteunen voordat ze de avond en nacht in fietsen.

Opbrengst naar onderzoek

De opbrengst gaat dit jaar naar twee onderzoeken naar de rol van bloedvaten bij dementie. Alle opbrengsten van de teams komen volledig ten goede aan onderzoek. Bij de keuze voor de besteding van de opbrengst is de Stichting geadviseerd door Alzheimer Nederland. Het betreft onderzoeken van het Radboud Alzheimer Centrum Nijmegen en het Alzheimer Centrum Limburg. In 2013 bracht 2bike4alzheimer bijna € 74.000 bijeen voor onderzoek.

Meer informatie

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer