Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Oproep gebed voor vervolgde christenen

Vrijdag 15 augustus - Maria Tenhemelopneming

gepubliceerd: woensdag, 6 augustus 2014
Oproep gebed voor vervolgde christenen

De Nederlandse bisschoppen­confe­rentie roept op om op vrijdag 15 augustus, het hoog­feest van Maria Tenhemel­opneming, of eventueel het daarop volgende weekend, te bidden voor de in de knel geraakte en vervolgde christenen wereldwijd en vooral in het Midden-Oosten.

De voor­zitter van de conferentie, kardinaal Eijk, noemt het schokkend en hart­ver­scheurend hoe christenen uit een gebied waar het christendom zo lang en diep geworteld is, op de vlucht worden gejaagd.

De bisschoppen sluiten zich met de oproep tot voor­bede aan bij het initiatief van de Italiaanse bisschoppen die al eerder hun parochies en parochianen gevraagd hebben dit te doen. Het is bovendien in aanvulling op het diplomatieke initiatief van de Heilige Stoel, die in een brief aan meer dan 170 staten heeft opgeroepen tot hulp aan de christenen in Irak en andere gebieden in het Midden-Oosten.

Deze oproep maakte aarts­bisschop Dominique Mamberti, secretaris van de sectie Relaties met Staten van het Staats­secretariaat, vorige week, 30 juli, bekend op Radio Vaticana. Het Staats­secretariaat van de Heilige Stoel maakt zich grote zorgen over het lot van de christenen in het Midden-Oosten. Aanleiding tot het diplomatieke initiatief is de verdrijving van christenen uit de Noord-Iraakse stad Mosoel door de extremistische militie Islamitische Staat (IS).

In Nederland werd in Enschede afgelopen zondag, 3 augustus, een stille tocht gehouden op initiatief van de Syrische-orthodoxe gemeen­schap in Nederland, waarbij vele christenen van andere kerk­genoot­schappen zich aansloten. Tussen de vier- en vijf­duizend mensen vroegen zo aandacht voor de schrijnende situatie van christenen in het Midden- Oosten.

In bedevaarts­oord Lourdes is afgelopen zaterdag een bijzondere noveen voor christenen in het Midden-Oosten van start gegaan. Negen dagen lang zal er worden gebeden voor vervolgde christenen met name in Irak.

Voorbede

De voorbede in Nederland op 15 augustus a.s. kan zijn:

Heer, wij bidden U voor onze broeders en zusters die om hun geloof in U worden vervolgd en in het Midden-Oosten op sommige plaatsen daarom zelfs verdreven worden uit hun woon­plaats. Wilt U hen nabij zijn met Uw kracht, troost en liefde. Wilt U het tij voor hen doen keren en geven dat er vrede komt en zij ruimte krijgen om het eigen geloof te belijden in het eigen land.

(bron: SRKK)

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer