Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

KJD Festival - Nieuw, Puur en intens

Zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014

gepubliceerd: vrijdag, 23 mei 2014

Lekker met je blote voeten in het gras terwijl je geniet van goede muziek op het hoofdpodium. En als je dan toch je patatje zit te eten in de achtertuin van een echte abdij, waarom niet wat meer de diepte in, vragen durven stellen over waar het écht om gaat in jouw leven?

Katholie Jongerendag Nieuwe stijl

Welkom op het KJD Festival 2014: de Katholieke Jongerendag nieuwe stijl! De hele dag muziek, sprekers, activiteiten en workshops. En zondagmorgen een grootse Eucharistie­viering in de openlucht. Het KJD Festival is een feest voor iedereen! Ontdek wat je gelooft en geef dat handen en voeten in je leven. Nieuw, Puur en Intens is het festivalmotto. Durf jij deze nieuwe ontmoeting aan te gaan met jezelf, anderen en de Ander?

Over de Katholieke Jongerendag

De al 35 jaar bestaande jaarlijkse Katholieke Jongerendag (KJD) is ingrijpend veranderd van vorm en uitgegroeid tot een openluchtfestival. Op 28 en 29 juni 2014 zal op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk (bij ’s-Hertogen­bosch) de eerste editie plaatsvinden van wat, zo is de bedoeling, een jaarlijks terugkerend feest gaat worden.

Over­nachting voor 16+

We beginnen het festival op zaterdag­avond met een inhoudelijk programma voor jongeren van zestien jaar en ouder. Voor wie wil is er de gelegenheid om te over­nachten op de camping die op het festivalterrein zelf wordt ingericht.

Zondag­programma voor 12+

De zondag­ochtend begint met een grootse openluchtmis, gevolgd door een programma met diverse artiesten en bands op een groot podium en - in diverse tenten - bekende en minder bekende gasten, sprekers en workshops. Over het hele festivalterrein heen krijgen tal van organisaties de gelegenheid zich te presenteren.

Mariënkroon in Nieuwkuijk

De locatie Mariënkroon in Nieuwkuijk is een voormalige abdij, nu bewoond door de gemeen­schap Focolare. De oude gebouwen liggen midden in het groen: een op sommige plekken haast sprookjesachtige sfeer, waarin het nieuwe festival haar plek zal gaan vinden.

De Katholieke Jongerendag is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar (de avond en nacht alleen voor 16+). Hoewel het festival zich inhoudelijk vooral richt op ontmoeting met katholieke jongeren, is het vanzelfsprekend toegankelijk voor iedereen, ongeacht geloofsovertuiging.

Voor en door jongeren!

Het wordt bijna volledig georga­ni­seerd door jongeren zelf: jongeren zijn zelf verant­woorde­lijk voor de opzet, de organisatie en het programma.

Meer informatie

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer