Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Lourdesbedevaart dag 7

Vrijdag 2 mei 2014

gepubliceerd: zaterdag, 3 mei 2014
foto: Parochie Sint Petrus
Lourdesbedevaart dag 7

Het is alweer onze laatste dag in Lourdes. Wat gaat zo'n week toch snel voorbij. Jammer dat het weer ons deze week in steek heeft gelaten. Ook vandaag regende het weer de hele dag. Maar dat weerhield ons er niet van om deel te nemen aan de Zendings­viering, de slot­viering van deze bedevaart.

De pelgrims die per bus en vliegtuig reizen, vertrokken vandaag weer naar huis. De Bisschop ging voor in deze viering en bad voor een voorspoedige reis. In zijn preek bemoedigde hij de pelgrims om de vele indrukken van deze bedevaart goed te kunnen verwerken. Hij gaf aan dat hij genoten heeft van de mooie dagen in Lourdes met bijna 1.000 pelgrims uit Brabant en de vele pelgrims van over de hele wereld. Hier in Lourdes ervaar je dat het geloof nog leeft.

Deze pelgrimsweek werd in de middag afgesloten met de handoplegging. Een bijzondere en voor ieder een zeer persoonlijke ervaring.

Na het diner werd de bedevaart met de groep Wonderbare Moeder en vrienden afgesloten in een gezellige samenzijn. Alle deelnemers waren het er over eens dat het een heel gezellige groep was, waar iedereen in werd opgenomen. Echt een warm bad. De avond werd afgesloten met het zingen van echte Nederlandse smartlappen. Het bleef nog lang onrustig in de bar van het hotel.

Dank aan Mascha, Pierre en Annoek voor de goede begeleiding van de groep. Ook veel dank aan Vicaris van den Hout, Pastoor Hedebouw en Diaken Soeterboek voor de bijzonder begeleiding en ondersteuning.

Gesterkt door Maria en met heel veel indrukken wordt morgen aan de terugreis begonnen.

 

Clasien de Leeuw brengt dagelijks verslag uit van de diocesane lourdes­bedevaart op de website van de Parochie Wonderbare Moeder. Met toestemming publiceren wij dit reisverslag graag ook op onze parochie­website.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer