Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gemmy Fraaije-Dekkers 40 jaar organist(e)

gepubliceerd: zondag, 8 december 2013

Op zaterdag 23 november vierden de Ammerzodense koren gezamenlijk hun jaarlijkse feest. Het Herenkoor viert dan het St. Caeciliafeest en het Dameskoor herdenkt dan de H. Roza. Dit jaar was er speciale aandacht voor de organist(e) van de beide kerkkoren, omdat ze al 40 jaar lang de beide koren begeleidt.

Frans van den Oord, de voorzitter van het Herenkoor, liet in zijn toespraak expres de letter ‘e’ weg. Hij vond dat Gemmy niet met de onderdanige vrouwelijke term behoorde te worden aangesproken. Gemmy is, volgens Frans, namelijk een vrouw die haar mannetje meer dan voldoende staat. Frans sprak verder over het belang van Gemmy tijdens de zondagse vieringen. Haar welluidende orgelklanken zijn in de loop der jaren een onlosmakend onderdeel van de zondags­vieringen geworden.

Gemmy begon als tiener in de schuur van haar ouderlijk huis met het spelen op een piano. Later werd ze door koordirigent Chris van Wordragen achter het orgel gezet. Hij zag in dat zij een bijdrage kon geven aan zijn koren. En dat heeft ze dan ook gedaan!! Veertig jaren heeft ze vanaf dat moment de Ammerzodense kerkkoren begeleid.

Gedurende twintig jaar heeft ze dan ook nog het Dameskoor gedirigeerd als deze bij een rouw- of trouwmis moest zingen. Met een hoofdknik of met een korte zwaai van een van haar armen zorgde ze ervoor dat de dames de voorliggende mis op een juist manier ten gehore brachten. Frans van den Oord eindigde zijn toespraak met het verzoek aan pastor Stefan Schevers om bij Gemmy de versierselen van de Sint-Gregorius vereniging op te spelden.

De gehele Ammerzodense kerk­gemeen­schap sluit zich van harte aan bij de woorden van herenkoorvoorzitter Frans van den Oord.

Gemmy van harte bedankt voor je trouwe dienst gedurende veertig jaar.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer