Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Brief van Leo van Beurden

gepubliceerd: donderdag, 30 mei 2013
foto: www.hidupkatolik.com
Leo met zijn oorkonde
Leo met zijn oorkonde

Beste vrienden en donateurs van het Drielse Rondje. Ik hoop dat iedereen het goed maakt en na veel vorst en kou de lente met open armen kan ontvangen. Wat een weersveranderingen! Hier regent het ook nog steeds bijna iedere dag en niet zo mis ook. Gevolg: alle wegen kapot, vol diepe gaten en water.

Ik durf ’s avonds niet meer met mijn scooter de weg op, want als je in zo'n gat dondert, nou bidt dan maar snel een oefening van berouw, want je einde is nabij. Levensgevaarlijk! Maar gelukkig ben ik nog heel en goed gezond.

Ik wil jullie allereerst hartelijk bedanken voor de vele en goede giften die ik het afgelopen jaar van jullie mocht ontvangen via allerlei acties en verzamelingen. Dus, blijf ik maar bouwen en verbouwen. Ons laatste project, de school en aula in Garut, is nu bijna klaar. Eigenlijk wilde ik morgen naar Garut om te gaan kijken, maar van­middag kreeg ik bericht dat de weg van Bandung naar Garut een meter onder water staat. Dus, morgen heb ik een vrije dag (wat je vrij noemt).

Ja, dat water is wel een probleem hier. Zo schijnt de zon en dan hebben we te weinig water en is het land droog. De dag daarna regent het hard en is er een overstroming. Sorry, we zijn hier erg hardleers. Daar zou toch een mouw aan te passen moeten zijn. Maar overstromingen en aardverschuivingen zijn hier schering en inslag. Jammer! Sommige mensen worden daar rijk van via repareren, maar de meesten zitten weken en weken in de ellende en rotzooi.

Jammer ook dat mijn land nog steeds heel veel te lijden heeft onder de ‘ziekte’ van corruptie. De gevangenissen zitten vol, maar de ‘ziekte’ vermindert niet. Men zegt: “de mensen gaan via de voordeur het gevang in en via de achterdeur met wat smeergeld weer naar huis”. Ik heb er zelf weinig last van. Gelukkig maar! Maar het is wel vervelend dit iedere dag te moeten lezen in de krant.

Mijn 69 scholen draaien nog steeds redelijk. De ene school doet me glimlachen en de andere doet me huilen. Zo blijven we bezig. Enkele dagen geleden kreeg ik bericht dat dieven al mijn computers in een school hadden weggehaald. En de nachtwacht? Die snurkt en hoort niets. Wat moet ik nou doen? Politie? Die heeft ook hoofdpijn en benzinegeld nodig. De nachtwacht ontslaan? Maar dan heeft hij morgen geen eten meer voor zijn gezin. We zullen het maar een natuurramp noemen en hopelijk zijn de dieven gelukkig met hun gestolen computers. Maar vreest niet. Ik blijf optimistisch. Goedheid en ijver zijn altijd beter dan kwaad worden en de moed opgeven.

Het pastoraal werk in de kathedraal loopt goed. Onlangs met heel veel jeugd een geweldig musicaldrama opgevoerd in verband met het 90-jarig bestaan van de kathedraal. We hebben met meer dan vierhonderd jongelui gedanst, gezongen en gespeeld. Ook hebben we een goedkope avondmarkt gehouden voor de arme mensen. Meer dan tweeduizend bezoekers. Ik mag wel zeggen dat het bruist van allerlei activiteiten rondom de kathedraal en dat houdt je jong en enthousiast.

Ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat en dat de kerk in de Bommelerwaard inspiratie en bezieling geeft aan vele mensen.

Ik hoop weer snel in Kerkdriel te komen. Het is de bedoeling dat ik op 20 juni aanstaande voet aan wal zet in ons mooie holland. Dus tot snel weerziens. Bedankt alvast voor het ‘rondje’ dat ik ongetwijfeld weer van jullie mag ontvangen.

Hartelijke groeten van dorpsgenoot Leo van Beurden

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer