Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Brief van Leo van Beurden

gepubliceerd: donderdag, 30 mei 2013
foto: www.hidupkatolik.com
Leo met zijn oorkonde
Leo met zijn oorkonde

Beste vrien­den en donateurs van het Drielse Rondje. Ik hoop dat ie­der­een het goed maakt en na veel vorst en kou de lente met open armen kan ont­van­gen. Wat een weers­ver­an­de­ringen! Hier regent het ook nog steeds bijna iedere dag en niet zo mis ook. Gevolg: alle wegen kapot, vol diepe gaten en water.

Ik durf ’s avonds niet meer met mijn scooter de weg op, want als je in zo'n gat don­dert, nou bidt dan maar snel een oefe­ning van berouw, want je einde is nabij. Levens­ge­vaar­lijk! Maar gelukkig ben ik nog heel en goed gezond.

Ik wil jullie aller­eerst harte­lijk bedanken voor de vele en goede giften die ik het afgelopen jaar van jullie mocht ont­van­gen via allerlei acties en ver­za­me­lingen. Dus, blijf ik maar bouwen en ver­bou­wen. Ons laatste project, de school en aula in Garut, is nu bijna klaar. Eigen­lijk wilde ik morgen naar Garut om te gaan kijken, maar van­mid­dag kreeg ik bericht dat de weg van Bandung naar Garut een meter onder water staat. Dus, morgen heb ik een vrije dag (wat je vrij noemt).

Ja, dat water is wel een probleem hier. Zo schijnt de zon en dan hebben we te weinig water en is het land droog. De dag daarna regent het hard en is er een over­stro­ming. Sorry, we zijn hier erg hardleers. Daar zou toch een mouw aan te passen moeten zijn. Maar over­stro­mingen en aardverschui­vingen zijn hier sche­ring en inslag. Jammer! Som­mi­ge mensen wor­den daar rijk van via repareren, maar de meesten zitten weken en weken in de ellende en rot­zooi.

Jammer ook dat mijn land nog steeds heel veel te lij­den heeft onder de ‘ziekte’ van corruptie. De ge­van­ge­nissen zitten vol, maar de ‘ziekte’ vermin­dert niet. Men zegt: “de mensen gaan via de voordeur het gevang in en via de achterdeur met wat smeer­geld weer naar huis”. Ik heb er zelf weinig last van. Gelukkig maar! Maar het is wel vervelend dit iedere dag te moeten lezen in de krant.

Mijn 69 scholen draaien nog steeds rede­lijk. De ene school doet me glim­lachen en de andere doet me huilen. Zo blijven we bezig. Enkele dagen gele­den kreeg ik bericht dat dieven al mijn com­puters in een school had­den weg­ge­haald. En de nachtwacht? Die snurkt en hoort niets. Wat moet ik nou doen? Politie? Die heeft ook hoofdpijn en benzine­geld nodig. De nachtwacht ontslaan? Maar dan heeft hij morgen geen eten meer voor zijn gezin. We zullen het maar een natuur­ramp noemen en hope­lijk zijn de dieven gelukkig met hun gestolen com­puters. Maar vreest niet. Ik blijf opti­mis­tisch. Goed­heid en ijver zijn altijd beter dan kwaad wor­den en de moed opgeven.

Het pas­to­raal werk in de ka­the­draal loopt goed. Onlangs met heel veel jeugd een gewel­dig musical­drama opge­voerd in ver­band met het 90-jarig bestaan van de ka­the­draal. We hebben met meer dan vier­hon­derd jongelui gedanst, gezongen en gespeeld. Ook hebben we een goedkope avond­markt gehou­den voor de arme mensen. Meer dan twee­dui­zend bezoekers. Ik mag wel zeggen dat het bruist van allerlei ac­ti­vi­teiten rondom de ka­the­draal en dat houdt je jong en en­thou­siast.

Ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat en dat de kerk in de Bom­me­ler­waard in­spi­ra­tie en bezieling geeft aan vele mensen.

Ik hoop weer snel in Kerkdriel te komen. Het is de bedoeling dat ik op 20 juni aanstaande voet aan wal zet in ons mooie holland. Dus tot snel weerziens. Bedankt alvast voor het ‘rondje’ dat ik onge­twij­feld weer van jullie mag ont­van­gen.

Harte­lijke groeten van dorps­ge­noot Leo van Beur­den





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer