Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Vacaturebank Zaltbommel

gepubliceerd: woensdag, 29 mei 2013
Vacaturebank Zaltbommel

De contact­groep St. Martinus Zaltbommel heeft nog een aantal vacatures openstaan en wil graag in contact komen met vrijwilligers die deze willen invullen. Het betreft:

Lid van de klus­groep

De klus­groep wordt ingezet voor kleinere klussen waarvoor anders toch een professional moet worden ingehuurd. Denk aan schilderwerk, kleine reparaties en herstelwerk e.d. Hoe vaker we de klus­groep kunnen inzetten, des te meer kan op jaarbasis worden bespaard!

Wie komt erbij? Vindt men u best wel handig?
Bel dan voor meer informatie Hans Zonneveld: 0418 – 671907.

Misdienaars

Misdienaars zijn onmisbaar bij de eucharistie­viering. Ze helpen de pastoor niet alleen in de weekenden bij de eucharistie­viering, maar ook bij huwelijken en begrafenissen. De pastoor kan niet zonder deze hulp.

Wie komt de huidige groep versterken? Tiny zal je precies vertellen wat je moet doen.
Wil je meer weten? Neem contact op met Tiny: 0418 - 514262.

Lid van de Poets­groep

De poets­groep maakt maandelijks de kerk schoon. Daarbij wordt vrolijk gebruik gemaakt van onder meer zwabber en bezem.

Wie komt deze groep versterken? Vele handen maken immers licht werk!
Wilt u ook de handen uit de mouwen steken? Bel dan met Tiny: 0418 – 514262.

Lid van de Catechese­groep Bommelstein

Catechese Bommelstein is één van de werk­groepen van de Raad van Kerken. Bommelstein is een gezinsvervangend tehuis aan de Bloemkeshof te Zaltbommel. Er wonen ongeveer 28 personen met een verstandelijke beperking verdeeld over verschillende huiskamers. Bijna de helft van de bewoners doet mee met de catechese­groep, die door hen meestal “bijbelclub” wordt genoemd

De avonden hebben een vast patroon. Na het koffiedrinken zingen we het welkomstlied en wordt de kaars aangestoken. Het bijbelverhaal wordt ingeleid door een toneelstukje, een voorwerp of een gesprek. Na het verhaal praten we na of is er een ver­werking in de vorm van een activiteit.
We zingen en bidden. Vaak brengen de bewoners zelf in waar we voor gaan bidden: iets waar ze mee zitten of een actualiteit die grote impact heeft. Het afscheidslied klinkt en de kaars wordt uitgeblazen. Zo vieren we met elkaar een verhaal van God. 

De werk­groep bestaat momenteel uit vier personen van de drie kerken die deel uitmaken van de Raad van Kerken. We werken twee aan twee. De avonden houden we in één van de huiskamers van Bommelstein.

Omdat de leeftijdsverschillen groot zijn draaien we het programma twee keer met een verschillende groep. Zo is er elke maandag catechese en de deelnemers weten erg goed wanneer het hun avond is.

Kerst vieren we met beide groepen en dan wijken we uit naar het parochie­centrum. Ook de andere bewoners en de leiding worden uitgenodigd. Bovendien is er een vaste groep muzikanten die de kerstliederen begeleidt. 

Tijdens de twee vergaderingen die we elk jaar hebben is ook iemand van de leiding van Bommelstein aanwezig. De werk­groep zou nog twee vrijwilligers kunnen gebruiken. Hen wacht in elk geval een bijzondere ervaring.

Wilt u weten of u hieraan bij kunt dragen? Bel Riet van Osch, telefoon: 0418 - 515773.

Formulier

Voor het opgeven als vrijwilliger kunt u ook gebruik maken van het vrijwilligers­formulier. Dat kan natuurlijk ook voor andere taken en/of voor een van de andere kerken die onze parochie rijk is.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer