Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Stille Omgang Jongerenprogramma

Retourtje Amsterdam - 16 maart 2013

gepubliceerd: vrijdag, 1 februari 2013

Een enerverende en afgewogen mix van entertainment en verdieping, midden in het hart van Amsterdam! Op zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse Stille Omgang plaats. Jongeren zijn hierbij bijzonder welkom en daarom organiseert het Bisdom van ’s-Hertogen­bosch een busreis voor jongeren die graag naar de ‘Mirakelstad’ willen gaan.

Thema: iBelieve! Je bent jong en je wilt wat!

Aan de hand van de drie volgende vragen wordt ingegaan op het thema. “What do I believe?” “Why do I believe?” “When do I believe?” Onder andere priester Vönhogen zal ons meenemen in de beantwoording van voornoemde vragen.

Een lange zaterdag­avond “uit met God” in Amsterdam.

Reis mee, met een bus vol jongeren… en loop mee in een bijzondere stille tocht, midden in de nacht, in het bruisende hartje van Amsterdam. Kan dat?! Ja... geef de winkelstraat een kapelsfeer, met circa 10.000 mensen, jong en oud. Verwonderde blikken en respect van voorbij­gangers omkleden de tocht.

Jongeren­programma

Maak kennis met een traditie die actueel blijft... waarin je de fierheid van je geloof tot expressie brengt, door alle tijden heen. Je vrij voelen in je geloofsexpressie is niet vanzelfsprekend. Het SO-jongeren­programma vindt plaats in de Basiliek Heilige Nicolaas, Prins Hendrikkade 73 in Amsterdam. De kerk is recht tegenover Amsterdam Centraal Station. Het programma begint om 20:00 uur en is rond 00:30 uur afgelopen.

Waarom dit niet te missen is?!

Het SO-Jongeren­programma is hard op weg uit te groeien tot een nationaal katholiek jongerenevenement van formaat. Tijdens het Stille Omgang jongeren­programma staan we stil bij het thema, onder andere door middel van muziek en/of theater, een spreker van formaat en in de liturgie: een H. Mis en een Eucharistische aanbidding. Net als voorgaande jaren zal de bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, Mgr Punt, voorgaan in de Eucharistie­viering.

Kortom, gezamenlijk het geloof vieren: dat is het hoofdingrediënt van het SO-Jongeren­programma. Het hoogtepunt van de avond is het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang.

Wat is de achtergrond hiervan?

Steeds meer jongeren trekken jaarlijks vanuit het hele land naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van de grote stad Amsterdam. In gebed lopen zij door de binnenstad en laten zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indruk­wekkend en bijzonder om ’s nachts met een grote groep jongeren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

Busreis

Om het jou makkelijk te maken, zetten we als bisdom van ’s-Hertogen­bosch een jongerenbus in naar de Stille Omgang. De busreis alleen al wordt een belevenis: diepzinnig, creatief en er wordt een leuk filmpje getoond. De bus vertrekt vanuit Eindhoven, Uden, Zeeland, Wijchen, Nijmegen-Dukenburg NS en Den Bosch. De reistijd ligt, afhankelijk van de opstap­plaats, rond de 1½ uur. Stap in! Meldt je snel aan. Groepen en individuele jongeren kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 4 maart. De bus kan vol raken… dus wees er snel bij!

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met kapelaan Stefan Schevers via onderstaand contact­formulier. Gebruik tevens onderstaand aanmeld­formulier om je op te geven. De kosten voor deze busreis plus entree bedraagt 15 euro. Deze betaal je contant direct bij binnenkomst in de bus.

Tot ziens in Amsterdam op 16 maart!

Stefan Schevers
pastorschevers@gmail.co

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer