Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pastor Schevers met 8 jongeren naar Rome

35e Internationale Taizé-ontmoeting

gepubliceerd: zondag, 23 december 2012
Pastor Schevers met 8 jongeren naar Rome

Pastor Schevers reist met 8 jongeren uit ons bisdom naar Rome, naar de 35ste jongeren­ontmoeting van Taizé die dit keer in Rome plaatsvindt. Wellicht ziet u de jongeren met pastor Schevers ook even voorbij komen op de TV. Omroep RKK en EO zenden op 29 december, rechtstreeks vanuit Rome, de 35ste jongeren­ontmoeting van Taizé in Rome.

Wat zich daar afspeelt ziet u zaterdag 29 december 17.35 uur LIVE bij EO en RKK op Nederland 2

Stilte en gebed

In Rome komen tienduizenden jongeren samen om samen stil te zijn en te bidden. Het mega-evenement vindt plaats in de laatste week van dit jaar. In het televisie­programma vertellen jonge pelgrims wat ze meemaken en waarom ze deze dag zo bijzonder vinden, afgewisseld met reportages van de dag. Ook komen organisatoren en bekende Nederlanders die in Rome wonen aan het woord. Andries Knevel en Wilfred Kemp presenteren live vanuit Rome.

Thuiskomen

RKK-presentator Wilfred Kemp denkt met liefde terug aan Taizé: "Ruim 30 jaar geleden was ik zelf in Taizé. Dat maakte toen diepe indruk. De laatste jaren is Rome een plek waar ik regelmatig ben. Dat voelt altijd als thuiskomen. Eind dit jaar komt Taizé naar Rome. Mooier kan bijna niet!”

Springlevend

Ook EO-coryfee Andries Kenevel ziet uit naar het grote evenement: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is en dat is zeer inspirerend om mee te maken."

Oorverdovende stilte

EO en RKK maken een speciale live-uitzending over deze oecumenische jongeren­ontmoeting vanuit het hart van de Eeuwige Stad. In het voorhofje van de ‘Nederlandse’ Friezenkerk spreken Andries Knevel en Wilfred Kemp met diverse betrokkenen. De gesprekken worden afgewisseld met reportages: hoe worden de pelgrims ontvangen? Zijn er genoeg slaapplekken? En hoe klinkt oorverdovende stilte? Een uitzending vol stilte, meditatie en gebed. (RKK.nl)

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer