Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Eerste communicanten Hedel en Velddriel op bedevaart naar Ommel

gepubliceerd: donderdag, 12 juli 2012
Eerste communicanten Hedel en Velddriel op bedevaart naar Ommel

Het was even schrikken toen de kinderen die hun eerste Communie gingen doen uit Hedel en Velddriel hoorden dat kapelaan Harold van Overbeek de Bommelerwaard ging verlaten en zou vertrekken naar de bedevaart­plaats Ommel. Echter hij liet hen niet in de steek en was bereid terug te komen voor de voor­bereidingen.

Voor de dank­viering werden de eerste communicanten uitgenodigd naar Ommel te komen, en dat wilden ze wat graag. Een Maria bedevaarts­plaats is bij uitstek een plek voor een dank­viering.

Zaterdag­middag 16 juni vertrokken ouders, begeleiders en kinderen bij de kerk in Hedel om een klein uur later in de Marialaan bij de kerk Onze Lieve Vrouw Praesentatie in Ommel aan te komen.

Daar werden ze hartelijk ontvangen met koffie en limonade door pastor Van Overbeek en leidde hij hen door de kerk, langs de Maria-troon en vertelde de geschiedenis van het beeldje van Onze Lieve Vrouw van Ommel. Ongeveer 40.000 pelgrims bezoeken ieder jaar in de meimaand Ommel en komen bidden en vieren bij Maria Troosteres in alle nood.

“Het weer was niet optimaal maar we zijn toch door het processiepark gewandeld waar met goed weer in de meimaand openluchtmissen worden opgedragen. We vonden het prachtig om alles te horen en te zien. Na een speelmoment was het tijd om gezamenlijk onze broodjes te eten. Hierna gingen we ons voorbereiden op de H. Mis, “de dankjewel­viering”. De misboekjes werden besproken, leesteksten verdeeld onder de lezers, dragers offergaven en misdienaars kregen instructie, en uitleg over de kaart Kinderen bidden voor kinderen. (www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl)”

Pastor van Overbeek werd tijdens de H.Mis geholpen door eerste communicanten en misdienaars uit Velddriel en Hedel.

Aan het einde van de H.Mis mochten alle kinderen een kaarsje bij Maria aansteken en werd gezamenlijk het Weesgegroet voor alle ernstig zieke kinderen gebeden. Na het uitreiken van medailles, prentjes en kaarten van Kinderen bidden voor kinderen, werd er nog even nagepraat en was het tijd voor afscheid.

Het was een fijne middag waar devotie en gezelligheid hand in hand gingen.

Mientje van Herwijnen

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer