Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Hebt u nood aan verzoening met God?

Spowiedz (Pools voor biechten)

gepubliceerd: donderdag, 22 maart 2012
Hebt u nood aan verzoening met God?

Iedere mens heeft te maken met goed en kwaad in zijn of haar leven. Als we eerlijk zijn... we doen dingen goed en we doen dingen verkeerd. We stellen goede daden, maar we zondigen ook. Ter voor­bereiding op het paasfeest is het goed om hier een keer uitdrukkelijk bij stil te staan, en ons geweten te onderzoeken.

Op dinsdag 3 april is er in de Sint-Martinus te Kerkdriel een boete­viering (19.00 tot 19.30 uur). Het is een hulp om ons geweten te vormen en gezamenlijk God om vergeving te vragen.

Aansluitend is er gelegenheid om persoonlijk belijdenis te doen en de absolutie te ontvangen in het sacrament van de biecht. Het zijn de mensen die in de Bommelerwaard zijn komen wonen vanuit het buitenland, die vragen of ze kunnen biechten en hoe dat hier gaat. Zij ervaren hier een totaal andere praktijk dan in hun eigen land. Ook voor hen willen we de gelegenheid bieden (mits er een niet te groot taalprobleem is).

Het sacrament van boete en verzoening is helaas in een verkeerd daglicht komen staan. Het is nogal in onbruik geraakt de laatste vijftig jaar. Daar waren ook wel redenen voor. Het plichtmatige karakter ervan stond vele mensen tegen. En als je iets moet doen, waarvan je de zin niet hebt kunnen ontdekken, is het zo gebeurd. Toch is het goed om bij de erkenning van eigen fouten met een priester van de Kerk er over te spreken. Met het sacrament van boete en verzoening ontvang je vergeving van Godswege. Je zonden níet bij God brengen, is eigenlijk een gemiste kans, want je onthoudt jezelf de vergeving en de bevrijding.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer