Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Aantreden Mgr. Hurkmans als rector Friezenkerk

Zondag 6 november 10.30 uur NPO2

gepubliceerd: vrijdag, 4 november 2016
foto: Wim Koopman
Mgr. Antoon Hurkmans
Mgr. Antoon Hurkmans

Zondag, 6 november, zal in Rome mgr. A.L.M. Hurkmans, emeritus bisschop van ’s-Hertogen­bosch, aantreden als rector van de Friezenkerk in Rome. Bij de plechtigheden is namens de Nederlandse Bisschoppen­confe­rentie voorzitter mgr. Van den Hende aanwezig. Hij is hoofd­cele­brant in de Eucharistie­viering die om 10.30 uur rechtstreeks via de televisie NPO2 door KRO-NCRV wordt uitgezonden in Nederland.

Mgr. Hurkmans gaat met enthousiasme en vertrouwen aan de slag in Rome. Hij schrijft daarover op de website van de Friezenkerk: “Graag maak ik snel kennis met belang­stellende gelovigen en de gemeen­schap rondom onze kerk. Vanuit mijn diepe verbondenheid met God, de Vader, de Schepper en de Heer van al wat leeft, met Jezus, die altijd wegen opent, met de Heilige Geest die geneest en één maakt, wil ik straks dienstbaar staan in onze kerk en met alle hulp van de vrijwilligers en het bestuur ervoor zorgen dat deze kostbare plaats voor de Nederlanders in Rome bewaard blijft en een thuis kan zijn voor alle mensen van goede wil.”

De nieuwe rector ziet er naar uit Nederlanders in Rome te ontvangen. “Elke morgen zal ik in de kerk te vinden zijn, daar mag eenieder binnen lopen, om kennis te maken, om ‘even’ in de moederstaal te praten, om een stukje levensgeschiedenis te delen, ik zal er zijn om te luisteren.”

Dank aan vertrekkende rector

Mgr. Van den Hende brengt namens de bisschoppen­confe­rentie ook zijn dank over aan de vertrekkende rector, pater Tiemen Brouwer OP, die negen jaar met grote toe­wijding de pastorale taak heeft vervuld als rector van de Friezenkerk en als zielzorger voor de Nederlandse geloofs­gemeen­schap in en rond Rome.

“Wij zijn als Nederlandse bisschoppen zeer veel dank verschuldigd aan pater Tiemen Brouwer. Nu hij terugtreedt en zijn pastorale taken overdraagt aan mgr. Antoon Hurkmans, willen wij pater Tiemen van harte bedanken voor zijn toegewijde inzet voor de Friezenkerk en haar gemeen­schap gedurende de afgelopen jaren”, aldus mgr. Van den Hende.

“Ook willen wij pater Brouwer alle goeds toewensen voor de tijd die komt, waarin hij als biechtvader in de basiliek van Maria Maggiore beschikbaar blijft voor mensen die Gods vergeving vragen voor hun zonden en die in het sacrament van boete en verzoening de eindeloze barm­har­tig­heid van de Heer mogen ontvangen en ondervinden.”

De Friezenkerk heet officieel de kerk van de HH. Michaël en Magnus. Op een steenworp van de Sint Pieter gelegen, geldt deze kerk als de kerk van de Nederlanders in Rome. Veel pelgrims­groepen bezoeken de Friezenkerk en Nederlandse katholieken in Rome komen er samen voor het vieren van de eucharistie.

Meer informatie

 

(bron: www.rkkerk.nl)

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer