Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Koor

gepubliceerd: dinsdag, 23 januari 2018
Koor

De verschillende parochies in de Bommelerwaard zijn een flink aantal koren rijk. Zij luisteren de liturgische vieringen op en leveren een belangrijke bijdrage aan de parochie­gemeen­schappen. Deze koren behoren meestal als een werk­groep tot de parochie. Er zijn ook koren die incidenteel in de kerk zingen, maar niet onder de verant­woorde­lijkheid van het pastoraal team vallen. We denken hierbij onder andere aan Faith in Kerkdriel en Lavande in Rossum.

Alle koren kunnen uw stem goed gebruiken. Het beste spreekt u na een viering een van de koorleden aan voor meer informatie en nadere kennismaking. In het vieringenoverzicht staat zoveel mogelijk aangegeven wanneer de koren zingen.

Alem-Rossum

De H. Hubertus­parochie te Alem heeft een gemengd koor. Het koor wil graag nieuwe leden - ieder nieuw lid is van harte welkom. Meld u aan of kom een keer naar de repetitie. Het koor zingt tweemaal per maand in de viering van 9.30 uur, en staat onder leiding van Bart v.d. Wiel/Mieke Verhoeven (dirigenten) en Diana van Mil (organiste). Het koor repeteert elke week op dinsdag­avond, en verzorgt ook de uitvaarten.

De voorzitster van het koor is Bertie van Heel:

Ammerzoden

Aan de Heilige Willibrordus­parochie zijn een dameskoor (Sancta Roza) en een herenkoor (Sint-Caecilia) verbonden. Beide koren zingen ook samen en vormen dan het gemengd koor. Driemaal per maand wordt de zondag­ochtend­viering van 9.30 uur door een van deze koren verzorgt. De koren staan onder leiding van Bart van de Wiel (dirigent) en Gemmy Fraaje (organist). Alle uitvaarten worden verzorgd door het gemengd koor. De repetities vinden plaats op dinsdag­ochtend in de Weesboom.

Kerkdriel

Er is in de Sint-Martinus­kerk te Kerkdriel een gemengd koor. Men zoekt dringend naar mannen­stemmen. Tweemaal per maand verzorgt het koor de eucharistie­viering van 11.00 uur en het is altijd bereid de uitvaarten te verzorgen en eventuele andere bijzondere vieringen. Het koor staat onder leiding van dhr. Denis Novac. Hij komt uit een Duitse familie en is piano- en orgeldocent, dirigent, organist en pianist. Hij is musicus en heeft een muziek universiteits­diploma. Hij is daar met een maximale graad van 10 (magna cum laude) voor geslaagd. Novac heeft veel deelgenomen aan master classes die door bekende musici gegeven werden o.a. in de USA, België, Spanje en Frankrijk. Novac heeft verschillende concerten gegeven met piano, kamermuziek, orgel, clavecimbel en met een philharmonisch orkest en daarnaast heeft hij prijzen op concoursen gewonnen. U kunt een paar van zijn concerten bekijken en beluisteren op YouTube.

In de gezins­vieringen zingt het kinderkoor Do-Re-Mi. Er is geen vast schema, maar ze zingen regelmatig (zie vieringenoverzicht). Evi van den Einden is de dirigente en Diana van Mil begeleidt op keyboard. Het is ieder jaar weer een hele kunst om een aantal communicanten warm te krijgen om het koortje te versterken, maar door het enthousiasme van de dirigente die het weet over te brengen en de hulp van de organiste blijft de sfeer buitengewoon goed.

Velddriel

Het gemengd koor van de kerk in Velddriel is niet groot, maar door een aantal sterke stemmen wel goed en nog steeds in staat om meerstemmige missen te zingen. Nieuwe leden zijn trouwens van harte welkom. Het wordt geleid door Jos Wielakker. Het koor zingt minstens twee keer per maand, meestal op zondag.

Het kinderkoor in Veldriel heeft half september 2012 een doorstart gemaakt onder leiding van Ans van Kessel-Raven en Hetti van Kessel. Woensdag­avond van 18.30 uur tot 19.15 uur wordt er gerepeteerd en 1x per maand (op zaterdag­avond of zondag­ochtend) zingt het kinderkoor bij de gezins­viering. Nieuwe kinderen zijn natuurlijk altijd van harte welkom! Vind je het leuk om met ons mee te zingen, neem dan contact op met Ans:

  • 0418 - 66 28 26

Franciscus Vocalis

Bij de oprichting van de Franciscus­parochie als fusie van zeven parochies is tevens een nieuw koor opgericht: Franciscus Vocalis. Het koor zingt diverse vieringen in alle kerken van onze parochie. Dirigent is Bart van de Wiel en organist Ton Nagel. Repetities worden wekelijks gehouden in de Pollenhof school in Hedel.

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer