Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommellink naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Het sacrament van het Huwelijk

gepubliceerd: vrijdag, 23 september 2011
Het sacrament van het Huwelijk

In het sacrament van het huwelijk krijgen man en vrouw Gods liefde om elkaar te kunnen beminnen en ze beloven elkaar om door hun levenslange liefde en trouw levend beeld te worden van Gods liefde. Dat doen ze door hun wederzijdse gave aan elkaar en door het ontvangen van nieuw leven uit Gods hand. Man en vrouw beloven elkaar trouw ten overstaan van een kerkelijke bedienaar (normaliter een priester) en twee getuigen.

Kerkelijke huwelijks­vieringen vinden altijd plaats ná een burgerlijke huwelijkssluiting en altijd in een van de katholieke kerken van de Bommelerwaard. Als tenminste één van beide partners katholiek is, kan er een kerkelijk huwelijk plaatsvinden. De partner kan dus een gedoopt lid zijn van een niet katholieke kerk of een niet-gedoopte. In deze twee laatste gevallen vieren we geen eucharistie.

In overleg is het mogelijk voor eigen muziek te zorgen, maar gebruik van CD-muziek is niet toegestaan. Verdere inhoudelijke informatie over het huwelijk vindt u op www.huwelijksvoor­bereiding.nl.

Huwelijks­gesprekken

Ter voor­bereiding vinden er (tenminste) twee of drie gesprekken plaats met de bedienaar. Daarin wordt kennis gemaakt, er wordt gesproken over de betekenis van het kerkelijk huwelijk en het officiële huwelijks­formulier wordt ingevuld. Dat dient er o.a. voor om vast te stellen of er zaken zijn die een belemmering zouden kunnen zijn voor een kerkelijk huwelijk. Ook wordt de liturgie voorbereid. De huwelijks­viering kan plaats vinden in het kader van een eucharistie­viering of een gebedsdienst; dat hangt af van de betrokkenheid van het paar bij geloof en kerk.

Contact met het secretariaat

Wilt u een kerkelijke huwelijkssluiting, dan verzoeken wij u dit tijdig vast te leggen via het algemeen secretariaat, tel. (0418) 632 504. Het is belangrijk dat het secretariaat tijdig op de hoogte is van persoonlijke omstandigheden die een belemmering zouden kunnen zijn voor het sluiten van een kerkelijk huwelijk. Stel gerust uw vragen als u ergens aan twijfelt.

Teksten voor het liturgieboekje

De teksten voor het liturgieboekje zijn beschikbaar als Word document.

De liturgie van het huwelijk (Word Doc)

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Disclaimer