Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Super TOF

Power of Fire vormelingendag

gepubliceerd: zondag, 3 april 2016

Het was een rijke dag, die zater­dag 2 april; niet één wanklank... en uit de Bom­me­ler­waard kwamen de meeste vor­me­lin­gen. Dus de veras­sing van de dag was: wij wonnen voor één jaar het Power of Fire dag kruis. Een onmoge­lijk groot en zwaar kruis, maar wel een eer.

Een met een eigen bus op stap gaan, heeft wel wat... Het kennis maken... er is meteen een band. En kin­de­ren uit ver­schil­lende dorpen zochten elkaar op. En je merkt; de groep vooraf is heel anders dan die uitbun­dige groep na zo’n dag.

Busje komt zo

De dag begon erg fijn, toen Ad van Haaften precies op tijd bij de Drielse kerk stond met een grote bus. En ouders en kin­de­ren hoef­den alleen maar op te stappen. Al snel kwam de trompet van pastor Schevers voor de dag en we zongen samen “laudato si”. Een goede oefe­ning voor de vormsel­vie­ring. Maar ook zongen we na­tuur­lijk “daar boven op die berg”.

Ka­the­draal

De vie­ring in de Sint Jan ging over het vuur. Het licht van de warmte van Pasen mag jij ver­sprei­den. Maar hoe kom jij er Gods­naam bij om hier een koude kerk te zijn, om 10.00 uur al? Je had toch zoveel andere dingen kunnen doen? Nee, jij hebt gekozen om er zijn. Want je mag er zijn. Kijk niemand heeft Jezus ooit gezien, of toch wel? Apostel Thomas was er niet bij toen Jezus verscheen aan de anderen. Hij zei: Ik geloof nooit als ik niet mijn eigen vingen in gaten kan steken; in zijn han­den en voeten! Mensen willen de vin­ger erop kunnen leggen. Want: ik zie is zeker. De rest niet. Maar is dat zo? Geloven is des te knapper, als je niet ziet en toch gelooft. Kunnen geloven is een gave van God.

Picknick

We be­gon­nen met een picknick en springkussens in de tuin van het Sint-Jans­cen­trum. Normaal een pries­ter­oplei­ding, een klooster­lijke omge­ving. Nu was het omgetoverd in een gees­tig, maar gees­te­lijk park. Niet alleen toe­schou­wer zijn, maar je leert wat door zelf te denken en te doen. Dat was het idee. Er waren work­shops: vraag maar raak. Broe­der Fran­cis­caan Emiel Gerards mocht je als het ware de hem van het lijf vragen. Dat was iets voor Am­mer­zo­den. En Kerkdriel ging naar Hot stuff. We kregen een inter­view over wie God is. Met tips, praat met God en maak tijd voor hem. Bidt tot de Heilige Geest en let op. Lees de Bijbel en leer God kennen. Simpele tips maar doeltreffend. Een sketch van mensen die aan het tennissen waren en niet wilde samen­wer­ken omdat de één dacht dat ie het beter kon dan de ander. Maar samen spelen ging zoveel soepeler.

Vette ac­ti­vi­teiten

Er was een speur­tocht in de Sint Jan. Moei­lijke woor­den. Ze kregen allemaal een pet... met lichtjes erin. Waarom? Als prijs voor de speur­tocht.

De eigen work­shop voor bege­lei­ders begon met vliegtuigjes vouwen en die gooien naar een ballon. Meestal mis je... Precies zo is het leven. Meestal missen we elkaar... bereiken we elkaar niet echt. Is er echt contact en ver­trouwen dan willen mensen ver­der in het geloof. Daarom was de bood­schap: pas als we na het vormsel met God en met elkaar ver­der gaan, dan kan de gave van de Geest gaan werken. Dan ontdek je de bedoeling van je leven!

De work­shop “over de streep” liet vor­me­lin­gen uit Am­mer­zo­den kleur bekennen. Geloof is voor mijn ouders of voor mezelf? Er was een work­shop over ver­zoe­ning waarin de bete­ke­nis van het sacra­ment van ver­zoe­ning werd toe­ge­licht: iemand had het sacra­ment van ver­zoe­ning voor het eerste ont­van­gen en ver­telde erna: “het voelt zo lekker licht nu...”. En na­tuur­lijk was er de work­shop met theater en uit­beel­ding met de Kisi kids, die bij de start van onze nieuwe pa­ro­chie met kin­de­ren uit de Bom­me­ler­waard een kerstmusical opzetten. Nu wer­den kin­de­ren een levend schil­derij van een bijbel­ver­haal. En steeds weer lef kweken. Prach­tig mooi.

Met kruis naar huis

Op de terugweg, was er wat vertra­ging. We had­den het Power of Fire kruis gewonnen, omdat we met de meeste vor­me­lin­gen van het hele bisdom waren geko­men. Prach­tig wat een gesjouw, door de stad. En hila­risch. Want het kruis paste pas na vele malen opnieuw proberen in onze bus, maar onze bus stond wel mid­den op de Parade met vele wachtende stadsbussen en taxi's achter ons! Uit­ein­de­lijk zaten we met zijn allen én met het kruis in de bus. Het was een rijke dag, die zater­dag 2 april...





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer