Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Mariavesperlof - Maria te La Salette

Zaterdagmiddag 19 september 16.00 uur H. Lambertuskerk Maasbommel

gepubliceerd: zondag, 30 augustus 2015

169 Jaar na de verschijning van Maria te La Salette is er in de H. Lambertus­kerk te Maasbommel Mariavesperlof met aanbidding op zaterdag 19 september 2015 vanaf 16.00 uur. Voorganger is Z.E.W. M. Massaer en de gezangen worden verzorgd door het koor o.l.v. Bart van de Wiel en organist Ton Nagel. Na afloop is er de gelegenheid elkaar te ontmoeten in dorpshuis De Hanze.

Oorspong

Tot 1983 was de verering van O.L. Vrouw van La Salette, zoals deze in de parochie van Maasbommel plaatsvond, niet of nauwelijks buiten de parochie bekend. Een toeval bracht daar verandering in. Broeder Ferdinand Linders m.s.f. bezocht in genoemd jaar enige weldoeners in Maasbommel en sprak mevrouw Regien van Gelder uit Maasbommel over de gebeur­te­nissen in La Salette. Zij verwees hem daarop tot zijn verbazing naar de beelden­groep in de parochiekerk als tastbaar teken van de verering in het dorp. Hoewel zijn con­gre­ga­tie, de Mis­sio­na­rissen van de H. Familie, steeds geijverd had de devotie tot O.L. Vrouw van La Salette te bevorderen (J.B. Berthier, ? Grave, dl. 2, stichter van deze con­gre­ga­tie in 1895, was voorheen lid van de con­gre­ga­tie van de Mis­sio­na­rissen van La Salette), was ook hem niets bekend over haar verering in Maasbommel.

Sindsdien bezoeken de ‘Vrienden van La Salette’, een kerkelijk verband dat door de mis­sio­na­rissen van de Heilige Familie van Goirle is geor­ga­ni­seerd, jaarlijks rond 19 september Maasbommel om er hun bedetocht te houden. Deze bede­vaart is ook bedoeld als alternatief voor degenen die de verre bede­vaart naar La Salette niet kunnen ondernemen. Het aantal deelnemers ligt rond de vijftig.

Ook vanuit enkele omringende dorpen uit het land van Maas en Waal wordt op bescheiden schaal deelgenomen aan een bede­vaart naar Maasbommel. Het betreft steeds eendags­bede­vaarten, bij gelegenheid waarvan ’s morgens een gebedsdienst met volkszang en ’s middags een eucha­ris­tie­vie­ring worden gehouden.

Meer informatie

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer